You are here

Абсурд: Български министър търси как да спре разследване

Мирослав Иванов във Фейсбук

Знаете ли кое е най-страшното в българската версия на скандала „Магнитски“.

Най-страшното, скъпи мои, е реакцията на официалната власт в България и на неофициалната такава.

А реакцията показа за пореден път какви примати ръководят държавата. Абсолютно неподготвени идиоти, които хванати по насрани бели гащи нямат елементарна защитна теза.

Единствената официална позиция на държавата ни изрази (донякъде логично) министърът на правосъдието тетка Цачева. Та според тетката на нацията:

„България и САЩ за момента не разполагат със законови мерки, които да забранят на американските власти да проведат разследване за Цветан Василев по закона „Магнитски“

Забележително! Министърът на правосъдието първо е разгледал опцията дали няма някое законче, което да попречи на разследване в САЩ.

Разбирате ли абсурда? Министърът на правосъдието на страна от ЕС първо търси вариант как да се стопира разследване.

Разбира се, още по бездарна работа се оказа позицията на неофициалната власт представена чрез сайта на Пееввски, но използван и като официоз на правителството на Борисов – БЛИЦ.

В режим „управление на щетите“ там се появиха серии от публикации като флагманът им обясняваше как това е дребна работа, която няма нищо общо с посолството на САЩ в България и изобщо няма как да се влошат отношенията ни с Америка, които Борисов е извел на нови висоти.

С посолството. Разбирате ли? Законът говори ясно за механизмите по придвижване на казус по закона Магнитски. Ангажиментите на Държавния департамент, на Министерството на финансите на САЩ, на Конгреса.

Обаче байчовците тука се сещат за посолството. Защото са свикнали да ходят там да ги шамарят. Пичове, имам лоша новина – тук мащабът е друг. Знам, че няма как да го разберете с малките си провинциални скопени мозъченца.

Разбира се, цялото това съждение е пристигнало написано в редакция от външните консултанти на неофициалната власт. Но съжденията са потресаващи. И говорят само за едно. Официалната власт, а и неофициалната власт са на потресаващо ниво, първобитно ниво.

Хора, абе, управляват ни примати, бе. Елементарни частици, които са презирани от политическите лидери на страните партньори на България.

kafeneto.wordpress.com