Абумелих: Давам ключовете от болницата на здравния министър, да я напълни с COVID /видео/

„Цялата структура на УМБАЛ Дева Мария я предоставям на министъра на здравеопазването. Ако реши цялата болница да я направи инфекциозна и да я напълни с COVID, давам му ключовете да я пълни“.

Това заяви на брифинг днес собственикът на болницата Семир Абумелих, след като тази нощ от коронавирус издъхна проф. д-р Георги Хубчев, началник на АГ отделението.

„Като собственик на УМБАЛ "Дева Мария" съвсем отговорно се включвам в битката с коварния коронавирус. Ако министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов поиска, готов съм да предоставя цялата болница за лечение на пациенти с COVID-19. След това, което аз видях, не бива да се оставят така нещата, допълни Семир Абумелих.

Потресен от загубата накорегата и приятеля си обаче той, заяви:

"Всички да спрат да спорят за глупости по цели дни дали маските помагат или не срещу коронавируса. Защо изобщо трябва да има съмнения? Трябва всеки да види умиращ човек от COVID-19, за да повярва ли? Аз видях! Пазете се, пазете и семействата си".

Текст, снимка и видео: meduzata.com

В момента болницата е с COVID отделение с 10 легла.  

Собственикъ на УМБАЛ Дева Мария призна, че досега е подценявал коронавируса, защото е виждал всеки ден заразени хора, на които нищо им няма.