Автоапашите щракат с пръсти, закриха сектора, който се бори с кражбите на коли

Звеното, което се бори с кражбите на автомобили в Главна дирекция „Национална полиция“ е закрит. От няколко дни автоджамбазите щракат с пръсти, надявайки се, че работата им „ще се облекчи“. Това научи Фрог нюз от разследващи.

В края на юни Фрог единствен ви информира, че по всяка вероятност специализираният сектор ще бъде закрит заради лични конфликти между ченгета на високо управленско ниво. Не е тайна, че автокражбите са ахилесова пета за МВР. Не минава ден без да са задигнати няколко коли в София. Полицейските началници признават, че ведомството не може да се похвали с кой знае какви успехи срещу този вид престъпност. Служителите от закритото звено вече  са пръснати по различни структури.  

Практика е при бум на дадено престъпление, в МВР да се обособява специализирана структура, която да му се противопоставя. Така се действаше с прането на пари, телефонните измами и т. н. Експерти по сигурност се чудят защо в момента се предприема такава стъпка спрямо автокражбите. Категорични са, че ако лични противоречия стоят в основата на закриването, това говори за непрофесионален подход в работата на ведомството.

https://frognews.bg

Коментар "Под лупа": Ама никак не се крадат коли при министър Радев и ОПГерб ..

Ако не вярвате прочетете и вижте от https://www.facebook.com/groups/818342981619193/about/

Здравейте, тази сутрин ми беше открадната колата в ж.к Младост 1 ул"Андрей Сахаров" блок 75А, пред блока на паркинга.Колата е модел ФИАТ 500 Abarth Optic. Който я види-засече някъде много моля нека се свърже с мен. Телефон: 0899 03 07 14. Много ще съм благодарна. Призовавам всички !!!!!!