You are here

Адвокатът Джоузеф Огъстийн: Много от критиците на банкера Цв. Василев крият факти за ширещата се корупция в България

Журналистката Ралица Василева разговаря с адвоката от JWI Джоузеф Огъстийн за жалбата на бившия банкер. „Искам да поставя нещата в контекст. Първата серия от санкции по международния закон „Магнитски“ бяха обявени на 21 декември.

Наши източници ни уведомиха,че е вероятно от сега нататък да не бъдат фиксирани определени дати, а резултатите да бъдат обявявани непрекъснато през цялата година.", казва той пред BiT

"Нямаме специфична дата за оповестяване на решението. Държавният департамент и финансовото министерство могат да сторят това по всяка време.", допълва адвокатът.

Ето думите на юриста: „Трудно ми е да предвидя кога решението ще стигне до бюрото на Тръмп. Но мога да кажа,че първата серия санкции бяха фокусирани върху по-безспорните случаи. Нашите източници ни уведомиха,че Държавният департамент и финансовото министерство провят самостоятелно проучване на случая. Това,че Василев е бил призован в България няма директно влияние по закона „Магнитски“, до колкото знаем. Пред последните няколко месеца JWI внесе две допълнени към първата жалба, в които посочваме няколко случая на българска корупция, които са директно свързани с Пеевски и Сотир Цацаров. Фактът ,че Василев бе призован да се яви в съда на 14 февруари , е поредното доказателство ,че не може да има справедлив съдебен процес спрямо него.

Всеки , които познава действителността в България е много наясно,че корупцията там продължава. Специалният прокурор е под силен натиск, факт е че България провежда напоследък повече директни разговори с руснаците , а фокусът на конгреса и САЩ е върху руската намеса в международните отношения. Много от критиците на Василев крият фактите за ширещата се корупция в България“.

https://frognews.bg