You are here

Адвокат: Медиите на Пеевски са превъплъщение на чумата

Българският адвокат Христо Христев написа във Фейсбук:

Кафевите медии на Пеевски, които отиграват схемите на ДПС, на Борисов, а понякога дори и на БСП, са всъщност превъплъщение на чумата. Те са съвременна душевна чума.

Тези ‘медии’ профанизираха и оскотиха дотолкова публичната комуникация и обществения процес, че за голяма част от хората у нас истината и лъжата, принципното и безпринципното, доброто и злото, всъщност вече нямат никакво значение.

Твърде много хора вече безчувствено живеят в ежеденвното банално зло, в размиването на вскякви граници на ценности, в тоталното израждане на живота в България, при което черното е бяло, правилата на играта всъщност са всичките възможни форми на безскрупулно нарушаване на всякакво човешко разбиране за добро и зло…. Така бавно и неусетно се преврънахме в прокълнато общество на тържествуващото банално зло.

Стигнахме дотам, последните принципни, смислени и достойни хора в публичния живот, последните защитиници на запазването на някаква законност в съдебната система да бъдат обругавани ежедневно с всякакви неистинни твърдения, да бъдат подложени на целенасочен стремеж за морално и психологическо унищожаване като личности. Да бъдат дехуманизирани, да бъда сравнявани с хлебарки… От хора, които имат ценностно съдържание по-малко от това на фекален парцал!

Всеки, който се докосва до ‘медиите’ на Пеевски, с каквато и да е цел, по каквато и да е причина, дори за три минути медийно внимание, за един ‘адверториал’, рекламна статийка, всеки който пише, чете, споделя отровата на тези ‘медии’, е съучастник и проводник на тази тотална човешка деградация. Но рано или късно, видовден ще дойде…

P.S. Впрочем, дехуманизацията на опонента винаги е била прелюдия към физическата разправа с него. Между другото, „хлебарки“ хуту милициите и тяхното радио наричат тутсите в дните на ескалацията на напрежение и омраза, която отключва геноцида в Руанда… Така че, следващия път, когато посегнете към някои от Пеевските кенефи, се замислете на кого и на какво ставате съучастник.

Христо Христев е адвокат от Софийската адвокатска колегия. Статусът му е по повод заглавие в „Блиц“. Препечатваме го от фейсбук профила на Христев с незначителни корекции

kafeneto.wordpress.com