You are here

Аз не мога и няма начин как да съчувствам на тия млади момчета и момичета, които се опитват да внушат, че са кървава жертва на валерисимеоновщината, защото същите тия момчета и момичета търпят безропотно в продължение на десет години борисовщината.

Изгледах и изслушах три-четири репортажа от протеста на журналистите в защита на свободата на словото. Изпитах омерзение и си казах: Не се занимавай с тая низост. Обаче, по-късно ме връхлетя въпроса защо това се прави точно днес и каква е целта на провокацията? А когато видях колко малобройни са участниците в гръмогласно афишираното събитие, както и кои са самите участници, разбрах, че като зрител на тая жалка история се опитват да ме въвлекат в това долнопробие не само като зрител и слушател, ами и като съучастник в поредната имитация на някаква обществена или друга публична дейност. 
Аз не мога и няма начин как да съчувствам на тия млади момчета и момичета, които се опитват да внушат, че са кървава жертва на валерисимеоновщината, защото същите тия момчета и момичета търпят безропотно в продължение на десет години борисовщината. Същата борисовщина, която преди това дефилираше нахално и арогантно, когато Бойко беше масажист на Тато, гавазин на Симеон, кмет на София и главен секретар на МВР.
За каква свобода на словото дефилираха момчетата и момичетата Бенатова, някакъв 120-минутен сладур, Канна Рачева и останаите 20-30 или 50 псевдооптимисти? Аз не разбирам стерилитета на подобни фалшиви и хибридни прояви.Не мога и не искам да подкрепям свободата на словото в нейните ерзац изяви.
Твърде малко от протестиращите тв слуги на властта съм ги забелязвал някога "на терен", при бедстващи и пострадали или просто трудещите се хора. Тия момичета и момчета създадоха журналистиката на пресконференциите и кабинетите на шефовете на партийните централи. Тия момчета и момичета твърде рядко се докосват до живота на обикновените хора, които избират и назначават политическите началници, които пък от своя страна осигуряват комфорта на тия момичета и момчета, неволни или доброволни пудели на властта.
Така си мисля аз. И дано греша!

Любомир Кольовски

Фейсбук