Ако гласуваш за Каракачанов, гласуваш ли за ДОСТ и Цецка Цачева ?

Преди две години  Румяна Бъчварова от ГЕРБ се похвали : „Днес обсъждахме 94 конкретни предложния в програмата на коалиция Патриотичен фронт. И мисля, че беше много плодотворна дискусия, за да изясним нашите позиции“, след проведените консултации с „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО”.

Ние сме пред евентуално подписване на програма за стабилно управление. Стигнахме до разбирането, че подкрепата на ПФ може да бъде изразена с подписване на програма за управление, каза Бъчварова и уточни, че "тази подкрепа няма да е с ултимативното изискване за персонално участие."

 

През май т.г. стана ясно, че съпредседателите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов подчертаха, че искат "стабилно правителство и силна държава".

Това се разбра след среща в Народното събрание между премиера Бойко Борисов и представители на парламентарните групи в мнозинството - Патриотичен фронт и Реформаторски блок.

От самото начало на кампанията за изборите представители на Реформаторският блок  стартираха с тон на агресивна кампания спрямо ГЕРБ. Това може да доведе до това "партньорството между доминиращата партия и представителите на блока във властта да бъде поставено под въпрос". За разлика от РБ, Патриотичният фронт и кандидатът им Красимир Каракачанов поддържат умерен тон към управлението и оттам следва извод, че отношенията между ГЕРБ и ПФ могат да се задълбочат. 

Президентският вот на 6 ноември и по-точно балотажът на 13 ноември ще е ясен ориентир за  отговора на въпроса :Ако гласуваш за Каракачанов, гласуваш ли за ДОСТ и Цецка Цачева ?

„Да кандидатираш човек, чийто единствен електорален успех през живота е победа в танцовото шоу "Байландо" (помните ли?), означава, че не искаш националистичната вълна да успее, а се мъчиш да я опитомиш, потушиш. Познайте в услуга на кого?

Впрочем публична тайна от сега е, че на втори тур Каракачанов ще подкрепи ГЕРБ"

Диян Божидаров  http://www.segabg.com/

На балотаж за Цецката ще гласуват както и на първи тур  гласовете, които ще дойдат от Турция чрез ДОСТ чрез които, е сигурно, че тя ще бъде първа още на първи тур, твърди турският всекидневник "Милиет".

А към тях ще се прибавят и голям процент от предвижданите гласове от проучване на социологическата агенция "Галъп интернешънъл" за Каракачанов – 8.1 % и така „патриотите“ ще съюзят усилията си с тези на ДОСТ в интерес на майката на ГЕРБ ...

Българийо, да ти имам патриотите ...

А отговорът е ясен – гласуваш за Цецката – гласуваш с ДОСТ за Борисов, толкова патриотично ...

"Под лупа" по http://avantage.bg/