You are here

Ако шефът на Yahoo беше от ГЕРБ

Ако шефът на Yahoo беше от ГЕРБ, още щеше да си топли мястото. Де тоя късмет.

Yahoo уволни топ мениджъра си заради лъжа в CV-то за научна степен. ГЕРБ обаче не пипа Иво Димов, кмета на Димитровград, преди това депутат, излъгал, че има висше образование в ПУ „Паисий Хилендарски“.

[caption id="attachment_7846" align="alignright" width="300" caption="Първо каза, че си показал дипломата на пресконференция, след седмици - че ще иска щателна проверка в ПУ. Кое е истина?"]Ако шефът на Yahoo беше от ГЕРБ[/caption]

Генералният директор на интернет компанията Yahoo Скот Томпсън ще напусне поста си, след като беше обвинен, че е дал невярна информация за образованието си, съобщи BBC.

В биографията си Томпсън е посочил, че има научна степен в областта на компютърните технологии, каквато в действителност не притежава.

От Yahoo признаха, че назначеният на поста през януари Скот Томпсън не притежава научната степен, посочена в CV-то му.

Очаква се днес от Yahoo да направят официално изявление, че Рос Левинсън ще поеме функциите на генерален директор. Левинсън ръководи медийния отдел на компанията.

Ако Томпсън беше член на ГЕРБ, по-друго щеше да е, ама не е случил човекът.

А историята с Димов се покри. Разбира се, работата с фалшивата диплома я издаде обиденият бивш областен координатор на ГЕРБ в Хасково и депутат Иван Петров, бивш шеф на местното РДВР.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов смени Петров с Димов като областен ръководител на победилата партия. Сиреч, не Петров, а Димов ще кадрува из цялата Хасковска област.

Когато „168 часа“ разкри историята, Димов обяви по Дарик радио: „Ще изискам щателна проверка в Пловдивския университет, за да сложа край на спекулациите с дипломата ми“. Край на спекулациите не беше сложен, поради простичкия факт, че Димов, който отгоре на всичко като депутат беше член на комисията по образование в парламента, така и не е обявил резултатите от „щателната проверка“.

В биографията си Димов твърдеше, че е бакалавър по маркетинг. „Труд“ съобщи обаче, че проверка на ВУЗ-а за периода 1990-2010 г. е установила, че човек с такова име не се е обучавал в дисциплината „Маркетинг“, нито в друга специалност на Пловдивския университет или негови факултети“.

Е как да не му повярваме - маркетирал се е повече от добре. Човекът явно е отличник в Университета на живота. А нищо чудно, на второ четене в базата данни на Пловдивския университет, да вземе, че да се намери една нова-новеничка диплома за виШо.

Може би и жив колега от онова време, който да разкаже какъв буден и умен студент е бил Димов...

Борис ХРИСТОВ

Webcafe.bg