Али Баба и 4000 работника, обещани предизборно

Али Баба и 4000 работника, обещани предизборноПонякога седя и си мисля, а понякога просто си седя, беше казал Мечо Пух. Тези дни на предизборни залъгалки и надуване на фантазиите на кандидатите за кметове на Бургас просто си седях пред компютъра и се радвах на шедьоврите на бившия кмет и настоящ кандидат за такъв Димитър Николов.

Добре знам чии ПР-съвети ползва, но такова безотговорно обещаване на работни места без почти никаква конкретика си е чиста проба лъжа и нагла заблуда.

Бива, бива, ама оня лаф, че лъже като дърт циганин май направо му приляга.

Ако не вярвате, прочетете обещанията му в специално създаденият предизборно сайт, носещ неговото име или препечатките от там на приятелските им медии като сайта на общинската директорка на политическата реклама ( т.е. проформа собственост и управляван от сестра й-б.ред.) Весела Йорданова и на „титана“ на бургаската журналистика от време оно, той и за съжаление си остана там, изданието „Фенерче“...

Да са живи и здрави колегите, трябва и да се яде все пак, а не само да завиждаш на една телевизия-риба, за която се говори, че взимала по 30 000 на месец от общината при добър улов, или пък на една друга-нулирана на печалба кабелна сила, която пък докарвала около 25 000 месечно пак за благите очи на кмета, но нейсе...

Та Гьобелс ряпа да яде... Сега си имаме Митко.

Али Баба и 4000 работника, обещани предизборноПредоставям ви извадка от една публикация на „приятелската“ медия - Бургасинфо, която е направена по метода „коп-пейст“ 100% от предизборният сайт на Димитър Николов и най-вероятно е изготвена може би от платените му общински пиари, които не липсват и на предизборните му мероприятия, като онова на 29 септември пред съда с участието на една медия, посочена сред 36-те медии, подкрепящи ГЕРБ и отразени в Сметната палата.

Вероятно така парите на бургазлии отиват директно за предизборната агитация на ГЕРБ и нейния кандидат за кмет може би под формата на работни заплати примерно от община Бургас, бонусите са отделно, но важното е, че всичко ще бъде калкулирано като разход от партийната субсидия на ГЕРБ. На това му викам аз да удариш с един куршум два заека...

Но ако примерно общинските пиари са заети, не мислете, че останалите общински служители примерно са на постовете си. В четвъртък сутрин потърсих три отговорни лица от дирекция УКОРС на община Бургас, за да подам сигнал, свързан с транспортни проблеми на ул.“Поп Грую“, където двама видни гербери оставят своите отрочета в детската градина до жилището на кмета Николов, но нехаят за безпорядъка и никой от тях в минутите от 09.30 до 09.50 не вдигна служебния си телефон?! Както казваше Вазов, макар и перифразирано, за да не срамя думите му:

Али Баба и 4000 работника, обещани предизборно„И всякоя възраст, класа, пол, занятье

зимаше участие в това предприятие;

богатий с парите,...учений с умът...“

Но стига лирически отстъпления и да се върнем на публикацията:

„Николов с амбициозна и създаваща нови работни места програма

Амбициозна, конкретна и създаваща нови работни места. Такава е програмата на Димитър Николов за следващите четири години на Бургас. Днес той я представи пред бургаските медии в приемната си на ул. „Конт Андрованти“ 5.

...

„Всичко в програмата ми е изключително конкретно и реализируемо. В нея няма нито едно празно обещание. Това, което ще се осъществи в Бургас през следващите четири години ще осигури над 4 000 работни места. Обърнал съм внимание на всеки един комплекс, квартал и село в  общината“, обяви Николов. Той представи и новия си сайт - www.dnikolov.eu, който ще замести хартиените брошури и агитационни дипляни.

...

От догодина в Бургас ще заработи обществен велотранспорт. Идеята е на няколко точки в града да се дават велосипеди под наем, като целият процес ще се администрира от хора с увреждания. Това ще открие около 50 работни места, точките за рент а байк ще са 10, а велосипедите, които ще се дават, ще са 200.“

На други места в своя предизборен сайт, който струва поне хилядарка без поддръжката, бившият кмет Димитър Николов е обещавал като основен приоритет откриването на нови работни места и, както вече прочетохте, обещал е цели 4 000 работни места, които забележете не били празни обещания?! Ето ги и „признанията“:

„Откриването на нови работни места продължава да бъде основен приоритет в работата ми.

Изготвили сме програма, в която представяме конкретни проекти и ангажименти, а не празни обещания.“

Али Баба и 4000 работника, обещани предизборноТези, които обичат да мислят, когато четат нещо и сравняват прочетеното и фактите, няма да могат да намерят друга конкретика за броя на работните места освен онези лафове за „около 50 работни места...“, които какво щели да работят – да раздават едни 200 велосипеда на 10 места или по цели 4 велосипеда под наем ще се падат на един бъдещ работник?! Не е ли нагло?! Бургазлии, с нашите пари да храним цели 50 души, които щели да раздават велосипеди под наем... Ето я и новината за приятелите на местните управници от ГЕРБ, да се готвят за обществена поръчка за доставка на 200 броя градски велосипеди... Нали знаете кои ги печелят тези поръчки?

Тук -таме из писанията и програмките в стил „Павел Маринов“- виж картинките и не питай повече намираме още „конкретика“, като примерно идеите за създаване на нещо като ДОТ (доброволни отряди на трудещите се“), познати с неласкаво мнение на хората, живели при социализма, нещо като комунистически вариант на „Хитлер­югенд“, просъществували до 1945 г. Аз дори имам предложение за водач на доброволните формирования, тъй като бащата на един син общински съветник бил активен участник в тях на времето, а и сините са дантела-марка с ГЕРБ и играят за една кметска кандидатура, тази на Димитър Николов, а иначе горките си издигат собствен кандидат за президент и го играят опозиция...

Ако не вярвате, можете да прочетете цитат от сайта на г-н Николов, който не знам дали е служил войник, но има мерак за военновременни формирования и опълчение?!

„Доброволчески формирования

С цел допълнително повишаване сигурността на територията на Община Бургас кметът е готов да даде „зелена светлина” за създаването на т.нар. доброволчески формирования в отделни населени места, където нивото на престъпност остава високо.

Чрез доброволческите формирования ще се повиши ефективността и оперативността при противодействието на този вид престъпност, а също и сигурността през вечерните часове.

Предвижда се община Бургас да намери подходяща форма за подпомагане, включително и финансово на дейността на доброволците при осъществяването на гражданския контрол по сигурността на населеното място.“

Нали си знаете, че пъпната връв на ГЕРБ е милиционерска и ги влече все към подобни прояви на полицейщина, а имат и много подходящи кадри от тези среди. Дори поне трима от кандидатите им за общински съветници са бивши милиционери. Така че не се учудвайте, че ще плащате с вашите данъци не само за „родната полиция, която ни пази“, а и за опълченски формирования от близки и членове на ГЕРБ... Ето ти ги новите работни места, каква по-голяма конкретика. Не им стига цяла дирекция с поне 80 души с униформи подчинени на капризите на кмета, а сега и башибозук...

Нали си спомняте членовете на партията-майка на ГЕРБ, БКП какви ги редяха едно време, че тая власт с кръв сме я взели и с кръв ще я дадем... Спомнете си, че след две години, дай Боже и по-рано, има парламентарни избори, а кой не иска властта?!

Ако все още не можете да допълните числото на новите работни места до 4 000 ще ви открехна за повествованието в кметският сайт наречено Индустриална зона:

„Индустриална зона

Въпреки че Общински съвет - Бургас отхвърли предложението на Димитър Николов за създаването на индустриална зона, проектът ще бъде внесен отново веднага ( това не е възможно-бел. а.) след изборите. Създаването на индустриална зона е от изключителна важност за Бургас. Вече има проявен интерес от инвеститори, готови да отворят екологични производства, с което ще се създадат хиляди работни места в града.

...

Индустриалната зона ще отвори работни места и ще сведе до минимум нивото на безработица в Бургас.

...

Разкриване на над 2500 работни места.“

Изведнъж ни в клин ни в ръкав изникват някакви фантастични забележете конкретиката „ над 2 500 работни места“?!! Измислици, премислици на г-н бившият кмет, който обеща само дни по-рано 2 000 работни места в индустриалната зона в Бургас, но явно е забравил какво обещава и повтаря като един Гьобелс опашатка след опашатка и цифрите растат ли, растат...

Ако не вярвате прочетете едно заглавие от сайта на Н. Бареков по този повод и се запитайте, лъже ли някой или не помни?

„Откриват 2 000 работни места с индустриалната зона в Бургас“

четвъртък, 29 сеп 2011 г.

Bnews.bg

Истината е, че дори и толкова работни места не могат да се открият на този терен и доказателство за това е единственото „високотехнологично“ предприятие което е предвидено да се открие според ПУП- а на индустриалната зона в кв.44, което би имало персонал около 100 човека, останалото е складове...

Сравнете цифрите и според публикуваните данни за другата подготвена индустриална зона в гр.Българово, която при 110-123 дка площ е разчетена за 432 работни места, а тази в Бургас при околао 2,4-2,6 пъти по-голяма площ ще даде колко работни места. Х= 1053 – 1170 работни места?!!! Къде са още обещаните 1 500 работни места? Лъжа или заблуда за бургаски наивници е това?

Пак ще напиша, ако не вярвате прочетете една информация от сайта Вnews:

„Готов е окончателният проект за Бизнес-индустриална зона гр. Българово. ПУП-ПРЗ на Подробен устройствен план - План за регулация и застрояване е в местността „Вая кайряк“. С него ще бъдат разкрити 432 работни места.

Зоната ще е разположена на около 350 м южно от гр. Българово. По начин на ползване имотът представлява земеделска земя - изоставена нива, четвърта категория, собственост на Община Бургас, с площ от 110,917 дка.

Това е нерадостната истина бургазлии, лъжат ви и то преднамерено и нагло.

Защото когато от „Под лупа“ им пишехме, че бургазлии са безработни, че съсипаха дребният и среден бизнес и че от регистрираните през 2008 г. в община Бургас 19 295 фирми са останали работещи нищожна част, а работоспособното население е около 190 000 души те казваха, че не е работа на общината да мисли за работни места, Тя се грижила само за нормални условия за съществуване на обществения живот, транспорт, инфраструктура, сметопочистване, да не говорим че няколко зими по 40 дни не можеше да си изчисти снеговете и леда дори в центъра на Бургас...

Сега предизборно напълниха кошниците с обещания, които никога не могат да изпълнят и ви заблуждават, че ще имате работа и ниски данъци след като те самите ви събраха повече от 3 пъти повече суми такса битови отпадъци от времето на предишния кмет Йоан Костадинов, след като похарчиха събраните от вас пари за градинки и около 1 000 палми пръснати из Бургас.

Стоп! Сега се сетих как властта на Димитър Николов ще осигури 4 000 нови работни места...

Сметката е проста...

1 000 палми, за които ще се грижат по 4 човека за всяка една. Един ще я полива, вторият ще я прекопава, третият ще я наторява и подкастря, а четвъртият ще я завива с полиетилен, когато стане студено...

Това е бъдещето на работната ръка в Бургас... Палмите са спасението, след като ни направиха на маймуни...

Георги ИВАНОВ

Христо ТОДОРОВ