Американските санкции срещу корупцията с руски корени активираха антиамериканизма на “американски възпитаник”

Иво Инджев

Докато руското посолство ( все още) мълчи за американските санкции и изневерява засега на навика си да защитава българската корупция от американските критики, най-нетърпеливите да се харесат на Кремъл местни нашисти побързаха да заемат ясна антиамериканска позиция.

Пръв сред най-известните политици сред тях се обади по темата Румен Петков, принуден от своя партиен лидер и премиер Станишев да подаде оставка на 24 април 2008 г.  от поста вътрешен министър заради контакти със сенчести групировки и заплахи срещу журналисти.

Не се стърпя да го последва Илиан Тодоров, който беше награден от премиера Методиевич за екстремните му изяви в тандем с неговия бос Сидеров. Атакистът беше назначен на 25 май 2017 г.  за управител на Област София. Методиевич го превърна от дребен фактор от миманса на рашизма в шеф на най-едрата административна единица в България. А когато се възмутих като журналист от този факт, Тодоров започна да ме разкарва по съдилища. Обяви ми война на унищожение чрез иск за наистина унищожителната сума от 120 000 лева за клевета и обида. Беше си определил да ме наказва с по 10 000 лева за конкретни мои думи, но не успя да защити брътвежа си в съда за нито една от тях.

НА СНИМКАТА: Илиан Тодоров загърби опортюнистично хулите срещу “гейропа” и ги замени с европейското знаме зад гърба си в кабинета си на бул. “Витоша” на пъпа на омразната му София, която обикаляше със своя бос Сидеров да прави показни “граждански арести” на непокорни софиянци .

Неее, не беше Методиевич поръчителят, а “само” партията “Атака”, която го обслужваше във властта срещу постове за нейните най-заслужили кариеристи.  За мръсните си поръчки Методиевич си има остриета, някои от които са откровено тъпи, но не и толкова, че да не се досетят сами как да му услужат с атака срещу “когото трябва”. 

Тодоров успя да се открои и по време на протестите срещу Методиевич и протежето му Гешев миналата година като техен защитник. Нарече протестиращите “изроди”. А сега скача да адвокатства нелепо на посочените от САЩ “корумпирани” ( кавичките са негови) Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков, чиито имена били омърсени, а те и техните семейства, горките, били лишени от изконни човешки права ( т.е. забраната им да посещават САЩ е тяхно “изконно човешко право”, според Тодоров).

Не бих се връщал към неприятното занимание да се занимавам с този човечец, който загуби на две инстанции едно от делата си срещу мен, а от второто сам се отказа на второто заседание на Районния съд в София. Обаче той ме предизвиква с констатацията си, че преди сме били слуги на Русия, а днес на САЩ. Това стандартно за путинофилите у нас приравняване той прави в свое изявление, цитирано от най-близката до пропадналото статукво виртуална медия в България.

Моля, моля, слуга на Русия е самият Тодоров. Той се гордееше с този факт. Разхождаше се демонстративно с яке с надпис “Россия” в антуража на своя партиен вожд Сидеров по улица “Раковски”.

Когато припомних този факт в съда ( защото атакистът се беше нацупил от забележките ми за неговото русофилство и се опита да ме опровергае, т.е. прие за обида да бъдеш русофил ) Тодоров се оправда детински, че якето му било подарък от познат, който произвеждал тази стока. 

В желанието си да ме изкара клеветник Тодоров многократна натърти, че не бил (като) Волен Сидеров. Отметна се ( в името на целта си да ме осъди) от собствения си кръстник, когото бранеше с тялото си докато имаше изгода. Предаде в съда кръстника на детето си, разчитайки вероятно че кръстникът, няма да разбере. Чудя се дали все пак не е изпитвал някакъв срам от незащитимата си позиция, че се опита да поиска от съда делата му срещу мен да протичат при закрити врата –  нахална и абсурдна претенция, която съдът не уважи.

 

Интересно, ако негов приятел беше произвеждал якета с надпис “Хайл Хитлер” дали и такъв подарък щеше да демонстрира телом и духом ?

Вероятно да, ако се съди по антисемитизма му, от който той яростно се разграничаваше в съда, но не успя да убеди съдиите в своята невинност.

Не на последно място се провали поради цитираните от мен негови публични антисемитски изказвания и на свидетелството на потърпевшата от него Генка Шикерова пред съда, на която той ехидно препоръчваше в “еврейската телевизия”  БТВ да си смени фамилията на Цукерман. 

Тук е мястото след близо две години да благодаря публично на Генка за храбростта й . Тази смелост не се подразбира, нито се придобива след някакъв курс по обучение в храброст. Имат я хората по рождение или обратното.

Очаквах смелост да прояви моят вече бивш приятел от мъжки пол Бойко Станкушев. Той не беше длъжен да откликва на поканата ми да свидетелства от личен опит що за агресор е Илиан Тодоров, видно от приложеното пред съда видео, показващо нахлуването на Тодоров начело на хулиганстващи атакисти в приемната на БНТ на 27.06.2013 г. , за да търси сметка на журналистите, които нарече “платени , поръчкови измекяри”. Станкушев се съгласи доброволно да свидетелства в МОЯ ПОЛЗА. Вместо това бившият ми приятел, наречен от Тодоров тогава “платен, поръчков измекяр”, направо втрещи моите адвокати и привърженици в съдебната зала, обрисувайки атакиста като “кротко агънце” ( изразът е мой за краткост и образност, а протоколът с подробностите от изразеното в този дух мнение на Станкушев е на разположение на желаещите да ме опровергаят).

“Кроткото агънце” Илиан Тодоров се разлюти невъздържано и пред Софийския градски съд. Излъга нагло, че съм го нарекъл руски шпионин пък той бил учил в американско военно училище.  Наложи се да го репликирам, че лъже. Никога никъде не съм го обявявал за руски шпионин. Той не може да докаже с нищо обратното и при желание можех да му заведа само по тази причина дело за клевета. Но се въздържах от едната погнуса. Може би сгреших и така поощрих друго негово подобие по манталитет да се опитва да ми запушва устата и да ме влачи по съдилищата във връзка с казус, по който би трябвало аз да го съдя.

А и да си учил нещо в САЩ не е доказателство в този смисъл, включително и поради факта, че в САЩ със сигурност има доста учили там руски шпиони. Също така да си учил в Русия ( като Ботев, Стамболов и т.н.) също не те прави русофил – дори и русофили, като Иван Вазов успяват да се отърват от това заболяване, макар и в края на живота си в неговия случай.

Но такова “прозрение” не е по силите на обекта на моето презрение… 

А че не става дума само за мен като критик на Илиан Тодоров, макар да бях откроен в “тълпата” негови остри критици в медиите ( след партийно решение да бъда тормозен, взето в централата на “Атака”, както стана кристално ясно от показанията на свидетелите на Тодоров), мога да илюстрирам с китка мнения на много журналисти и медии. Явно съдът възприе тези мнения като доказателство за истината какво представлява Тодоров, въпреки че мой свидетел се опита да оневини агресивността му.

Цитирам:

“София посреща Председателството на ЕС с губернатор антисемит, хомофоб и побойник! Лиляна Павлова няма ли да каже нещо по темата? Същият, който обяви преди няколко години, същите тези гости и ръководители на ЕС за „болни политици, които управляват Европа от името на гей-лобита и превръщат съюза в аморално сборище от хомосексуалисти.

Обидите на Тодоров обаче далеч не свършват с това. Той захапа и хората на изкуството, като съобщи по телевизията, че „75 % от хората на изкуството са хомосексуалисти и дегенерати. 

Днес същият се готви да се изтъпани пред същите тези хората, които обиждаше вчера, вече обаче облечен с новата премяна на широко скроен европеизиран демократ.

Всъщност едва ли има смисъл да се доказва с големи детайли, че личността Илиан Тодоров е крупна обида за целият ЕС и идеята, която тази организация носи. Най-малкото е унизително и срамно това лице да бъде начело” 

Жалка и комична картинка, защото именно хора като Илиан Тодоров се явяват своеобразни терористи за собствения си народ, а безумните им обиди към евреи и други етнически и маргинални групи, са по-страшни от всяко друго оръжие за масово унищожение. https://www.bulnews.bg/article/309825

Щурмовак на “Атака” стана управител на София-област – Mediapool

www.mediapool.bg/shturmovak-na-ataka-stana-upravitel-na-sofiya-oblast-news26430

https://nova.bg/news/view/2017/05/25/183214/атакист-нахлул-в-натфиз-стана-управител-на-софийска-област

25.05.2017 г. – Щурмовак на Атака стана управител на София-област – Бившият депутат от Атака Илиан Тодоров бе одобрен в четвъртък от Министерския съвет … За действията си около и в НАТФИЗ Волен Сидеров бе осъден на пробация – една от общо петте присъди, които националистът получи за …

Атакист от нахлуването в НАТФИЗ стана областен управител …

dnes.dir.bg/news/natfiz-ilian-todorov-25812655

25.05.2017 г. – Правителството назначи Илиан Тодоров за областен управител на Софийска област и освободи досега заемалата длъжността София Торолова. … Тодоров е бивш депутат от “Атака“, който стана по – известен по време на шумното нахлуване в НАТФИЗ заедно партийния лидер Волен …

26.05.2017 г. – “Илиян Тодоров е бивш член на партия „Атака” и познат с ярките си хомофобски позиции и със зрелищното си участие в акцията на Атака срещу НАТФИЗ преди 2 години, заради което лидерът ѝ Сидеров беше осъден. Тогава Тодоров се „прочу” с изказването си „75% от артистите са …”

И. Тодоров: Борисов и Цветанов изнасяли пари в куфари – Frognews

https://frognews.bg/novini/todorov-borisov-tsvetanov-iznasiali-pari-kufari.html

Да, Илиан Тодоров не е единственият бивш обвинител на Методиевич, нападан с квалификации, за които би могъл да бъде съден поради липса на доказателства. Методиевич системно приласкава и най-озъбените срещу него бивши лаещи по неговия керван ( с извинение за примера, но в моя случай не успя). Но е забележително да се припомни, че опитоменият впоследствие от него Тодоров  го определяше в прав текст като мафиот. Вместо да го съди за клевета, Методиевич си го прибра в “мафията”.

http://m.btvnovinite.bg/article/bulgaria/koj-e-ilian-todorov-izbran-za-oblasten-upravitel-na-sofijska-oblast.html:

“Прочетох изявлението на Бойко Борисов, той говори за някакви плажове на мафията, доста нахално, при положение, че именно 90-те години Бойко Борисов беше един от хората, които имаше първите охранителни фирми. Тогава само мафията можеше да има охранителни фирми. Същият Бойко Борисов, който си играеше тенис с хора от българския ъндърграунд, да не ги споменаваме поименно всичките и същият Бойко Борисов сега ще говори за мафия – много е грозно“.

Илиян Тодоров е острие на политическата агресия и обича да обижда по колективен признак, говорейки за “хомобандити” в Европарламента, но не прощава и на родните артисти”https://www.youtube.com/watch?v=fyPf0tCZbrA

Ето това е колективният портрет на днешния защитник на  Божков, Пеевски и Желязков – защитник от позицията на възмутен “патриот”, че американското законодателство се било поставило над българското – твърде неграмотно обвинение във връзка с факта, че законът “Магнитски” се прилага в САЩ като форма на самозащита от корумпирани мутри, а не на българска територия. Целта на закона, който няма сила тук ( а и тук няма сила, която да попречи на мутрите да вилнеят по върховете на политиката, медиите, администрацията и бизнеса) да бъдат защитени самите САЩ от българската корупция с руски корени.

Като става дума за грамотност, давам линк към разпространената от “агенция” ПИК позиция на Илиан Тодоров, за да се види нивото на грамотност на този екзалтиран “патриот”, който освен всичко дори не знае как се изписва названието на една от емблематичните за европейската и световната демокрация държава.

https://pik.bg/илиан-тодоров-трябва-да-покажем-на-сащ-че-българия-не-е-протекторат-а-независима-държава-з-news1030618.html