Американски супер — абсурд в Сирия: бойци на ЦРУ се бият с бойци на Пентагона

Американската политика в Сирия стигна абсолютния абсурд, след като бойци, обучавани и въоръжавани от Пентагона се сбиха с бойци, обучавани и въоръжавани от ЦРУ. Информацията е съвсем сигурна, публикувана е в „Лос Анджелис Таймс“, има дори коментари на конгресмени.

До подобна лудост се стигна, след като от години САЩ не знаят какво точно искат в Сирия и са се превърнали в основния източни на проблеми. От една страна, те въоръжават т.нар. „умерена опозиция“, която воюва основно с Башар Асад. От друга, те въоръжават кюрдите, които са основната наземна сила срещу Ислямска държава. Целта на САЩ е да воюват едновременно с Ислямска държава, и да притискат Башар Асад, който също воюва с Ислямска държава. За целта кюрдите се бият с ислямистите, а умерените ислямисти се бият с Башар Асад. Е, в последните дни кюрдите и умерените ислямисти се сбиха помежду си, с което ЦРУ влезе във война с Пентагона.

От вчера в уравнението се включи и Турция, която очевидно получи зелена светлина от Русия да се намеси в Сирия. Турските танкове нахлуха срещу кюрдите и са подкрепяни от американската авиация, която по принцип подкрепя и кюрдите. Туркменските милиции, които са неформалната военна сила на Турция в Серевна Сирия, се активизираха и фактически в момента САЩ едновременно въоръжават кюрдите, и воюват с тях.
В крайна сметка САЩ постигнаха това, в което са най-добри – каубойски бой в кръчма, в който всеки се бие с всеки и като за филм става много атрактивно. Ако не беше трагично, наистина би било смешно…
ГН

http://gudelnews.com/