Андрей Пионтковски: Няма българи в списъка за санкции на близки до Путин лица

Известният анализатор следи от близо пропутинските изяви на анализатора Иван Кръстев

 

На този етап няма лица от България, които попадат в разширения списък на олигарси и политици, близки до руския президент, които са обект на разследване от американските специални служби за изнесени от Русия над един трилион и половина долара. Това казва в първото интервю за българска медия известният руски анализатор Андрей Пионтковски.

Той е един от най-сериозните критици на Владимир Путин и поради заплахи за живота му, от години живее в САЩ. Разговорът с Пионтковски бе осъществен от журналиста Георги Коритаров в ефира на ТВ+ тази вечер.

Анализаторът обаче подчерта, че лично следи внимателно изявите на българския публицист Иван Кръстев, който редовно участва във всички пропутински аналитични кръгове и форуми, като Валдайския, и публикува материали, които са близки до позицията на Путин. 

Пионтоковски обаче разкри, че в разширения списък за санкции спрямо близки до Путин лица вече са попаднали бившият германски президент Герхард Шрьодер, френската националистка Марин Льо Пен и премиерът на Унгария Виктор Орбан. 

http://www.faktor.bg