You are here

Андрей Райчев: ​Руснаците са тежко обидени, имаше руска студенина

Руснаците са тежко обидени. Ние видяхме поведение на тежко обидени хора. Получихме студена реакция и причината се казва Росен Плевнелиев. Тази цена плащаме сега. Това заяви социологът Андрей Райчев по повод визитата на премиера Бойко Борисов в Москва.

По думите му е налице сложна ситуация с Русия и тя е психологически сложна. Главното, базовото е пукнатината, която се появи между Съединените щати и Европа. Нашият премиер се опита да се впише в посредническа роля, макар и лидер на малка страна, да се окаже подходящият човек в един предварителен диалог. От руска страна имаше много ясна студенина, коментира още Райчев пред БНТ.

 

Проектът АЕЦ "Белене" - колко рисково е неговото рестартиране? Това решение за мен е рисково, силно рисково. Досега историята на този проект е такава - големи и безсмислени инвестиции и никакви гара, коментира социологът.

 

Според политолога Антоний Гълъбов важно е, че България има шанса да се върне в енергийната тема с отношенията с Руската федерация в по-добра позиция. По думите му Русия е готова да икономизира братските чувства с България.

https://frognews.bg