Арест и отнета шофьорска книжка за кмета на Ахелой

Кметът на Ахелой Иван Георгиев е бил арестуван по подозрение, че е шофирал в нетрезво състояние. Днес той бе освободен, но е с отнета шофьорска книжка. Георгиеве е задържан заради неподчинение на полицейско разпореждане. Органите на реда забелязали автомобила му да криволичи и решили да го спрат за проверка. Георгиев обаче опитал да избяга и започнало преследване.

Полицейската гонка из Ахелой приключва в края на улица "Елхово", където полицейските служители успели да спрат автомобила на кмета. Той се е държал арогантно, като отказал категорично да бъде тестван за алкохол и наркотици. Не представил нито шофьорска книжка, нито лична карта.

Това довело до ареста му. По пътя обаче за районното той се оплакал от силни болки в корема. Транспортиран е до болницата в Бургас, където му е извършен преглед и след това е отведен в Поморие.

Късно през нощта кметът на Ахелой Иван Георгиев е освободен от ареста и се прибрал в дома си. Откриваме единствено съпругата му, която обаче не е разговаряла с него за случая.

„Учуди ме. Не знам дали имат право да го задържат така без никаква проба, без нищо", заяви пред БНТ Божана Георгиева, съпруга на кмета на Ахелой. Георгиева потвърди, че книжката е била отнета и няма обяснение защо се е стигнало до гонка с полицията, тъй като все още не е говорила с него. „Някакъв сценарий, така се съмнява", добави Божана Георгиева.

В телефонен разговор, кметът отрече да е шофирал пиян. Не обясни обаче защо не се е подчинил на полицейското разпореждане и защо отказал да му бъде направена проба за алкохол. След като изпитал болки в корема е откаран в болницата.

Направен му е ехограф, който не установил нищо. Лекарите поискали да му вземат кръв, но тогава кметът изведнъж се почувствал по-добре.  

Арест и отнета шофьорска книжка за кмета на Ахелой | Закон и ред | Tribune.bg