Арман Бабикян за Фрог: Големият губещ на евровота е ДПС, Пеевски носи вина

Големият губещ на евровота е ДПС. Движението има 80 000 гласа по-малко в сравнение с 2014 г. Пеевски допринесе за отлива на избиратели. Не вярвам те да изпадат във възторг, когато видят един от негласните собственици на държавата и властта. Гласоподавателите знаят, кои са хората, които са част от ограбването на България. Това заяви пред Фрогнюз политологът Арман Бабикян.

Проблемът при ДПС е много сериозен и съм убеден, че ще търси начин да се реши. 

 

ГЕРБ загубиха около 140 000 гласа в сравнение с 2014 г. БСП добавиха 20-30 000 гласа сега. Политически ГЕРБ спечелиха, а БСП загубиха. Никой обаче не бива да си мисли, че едните са победили, а другите са загубили. Шамарът е за цялата политическа класа.

 

Какви са промените? Джамбазки беше в парламента, сега е отново, „Демократична България” имаха един депутат, сега отново ще имат един техен представител.

Начинът, по който БСП проведоха кампанията си, не предвещаваше различен резултат. Кампанията беше грешно проведена.

 

Генераторът на неприятни новини за хората от властта не беше „Позитано” 20. Те дойдоха от медии, журналисти, които дори не са приближени до левицата. Разчистващият терена от личностите, които са се компрометирали, не беше БСП, а Борисов. Той даде вид, че е човекът, който разчиства оборите.

 

Нито една политическа сила, която има намерение да оферира на публиката вариант на управление, което гласи: „Не той, а аз”, няма шансове. Хората се интересуват не толкова от въпроса кой, а как ще се управлява. Затова наказаха всички като не отидоха до урните и показаха изключително ниска избирателна активност на фона на Европа, където около 50% дадоха своя вот. При нас цифрата е 30%. Това говори за огромна пропаст между нас и останалите страни-членки.

https://frognews.bg/novini/arman-babikian-frog-golemiiat-gubesht-evrovota-dps-peevski-nosi-vina.html