You are here

Артекс - мишена на добре замислена рейдърска атака, проведена по всички правила на мутренското изкуство.

Vessislava Tancheva

Преди седмица, в едно изреждане на многобройните скандали, изсипали се един след друг върху управляващите, изразих колебание дали да включа и Артекс сред фирмите, жертви на рейдърство... Някак не успях да ги видя, подредени до Дунарит, Жоси, Елпром и другите.

Слагам край на съмненията, твърдя, че фирмата е мишена на добре замислена рейдърска атака, проведена по всички правила на мутренското изкуство. 

Дали им се е получило случайно напоследък или от към година са им вдигнали мерника - не знам. Имам някои съмнения, но нямам достатъчно данни, освен публично достъпните.

И все пак, факт е, че са им разрешили строеж на сграда, потенциално носеща към 100 милиона печалба, а после удобно са забъркали такава разрешително-законодателна манджа, че да ги държат на каишка през ДНСК и да ги изнудват както си искат.

Може би Мирянови са се надявали, че като "подарят" апартамента, строен за сина им, на ЦвЦв и "раздадат" още няколко апартамента на ключови фигури в партията, всичко ще е ОК.

Забравили са, че тия схеми са "дай лев - закачи се, дай пет - откачи се", т.е. няма как да се спазариш с овластена банда крадци.

И сега са в шок, буквално са в партер, губят пари всеки ден, продават под натиск да свалят цени и от сравнително читави строители се превърнаха в токсични приятели и партньори, дори и за най-близките си.

Репутационната им криза е в резултат от договорки с още по-токсични хора на власт, но Мирянови имат повече за губене. Фактически целият им бизнес и животът им като семейство и фирма са поставени на карта.

Бас ловя, че ония 100 милиона са се видели прекрасна плячка някому и сега идеята е да ги поделят, ако не и да им ги вземат.

Можем да помогнем на рейдърите, като забравим за участието на ЦвЦв в #АпартаментГейт, разбира се. Много ще ни се зарадват. 

Фейсбук

колаж : "Под лупа"