Атанасов: Ако Бойко Рашков е свързан с ДС, няма да е шеф на КПКОНПИ с нашите гласове

Аз не знам дали Бойко Рашков ще е кандидат за шеф на КПКОНПИ. Да го внесат, да го проверят и ако Бойко Рашков е свързан с ДС, няма да е шеф на КПКОНПИ с нашите гласове. Това каза ген. Атанас Атанасов на брифинг.

"Демократична България" ще бъде гарант за това, че следващият шеф на КПКОПНИ няма да бъде свързан с бившата Държавна сигурност, защото сред излъчените кандидати, ако има свързан с ДС, ние няма да го подкрепим, допълни ген. Атанас Атанасов.

 

От "Демократична България" окачествиха като спекулации твърденията, че са гласували за това, лица с принадлежност към ДС да участват в процедурата за избор на шеф на КПКОНПИ. Причина е гласуването в зала, при което с гласовете на ДБ беше отхвърлено предложението на ГЕРБ принадлежали към ДС да не заемат този пост.

 

Според ДБ, решение на Конституционния съд номер 2 от 1999 г. забранява ограничения за заемане на длъжности на база принадлежност към ДС и лицето може само да бъде обявено. Обявиха, че нямат свой кандидат за КПКОНПИ и че ако излизе принадлежността на Рашков, той няма да бъде избран с техните гласове.

https://frognews.bg/novini/atanasov-ako-boiko-rashkov-svarzan-niama-shef...