Атанас Чобанов: Днес ГЕРБ и ДПС избягаха като пиленца след Иван Гешев

На Комисията по превенция и противодействие на корупцията в НС беше поканен главният прокурор Иван Гешев, за да отговаря на въпроси на комисията, но това, което видяхме, е, че нямаме главен прокурор, а имаме възпитаник на милиционерското училище, който си е повярвал, че е юрист. За пореден път дълбаем дъното в това, което имаме като прокуратура.

Това разказа пред БНР Атанас Чобанов, главен редактор на BIRD.BG по повод днешното изслушване на обвинител №1 в Народното събрание по повод експертизата на снимките с пачките и кюлчетата от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.

 

„Вместо да отговори на зададените му въпроси, той се впусна политически изявления – как да се тълкува Конституцията и т.н. Държа се като председател на правителствена мафия – нагло, с усещането за безнаказаност и със съзнанието, че нищо и никой не може да го помръдне. ГЕРБ и ДПС – партиите на корупцията – нормално бранеха терена си – да няма обвинения, да няма осъдени за корупция. Всяко по-конкретно говорене за техните зулуми, а по-конкретно, че в спалнята на премиера Борисов е имало пачки и кюлчета, не ги устройва и затова саботираха и внасяха шум. Просто викат „бууу“ в микрофоните. Във втората част, когато изслушваха мен и колегата Иван Бакалов, те избягаха като пиленца след Иван Гешев“, каза той.

 

Чобанов пита защо не е било анализирано и видеото, на което се виждат и пачките, и кюлчетата.

 

„Големият въпрос е кой ги е внесъл там. Дали са на Борисов, дали са на някой друг, както той твърди. Но и в двата случая прокуратурата не е стигнала до човека, който е направил снимките и който Борисов посочи като Мата Хари. Защо прокуратурата не е разпитала охраната му от НСО, които трябва да отидат на военен съд за това, което се е случило в спалнята му“, попита още журналистът.

 

„Снимките са факт, Борисов не отрича, че е сниман, как си „нанка гол“, че има Мата Хари, която е внасяла пачките и кюлчетата в продължение на 3-4 четири години, защото снимките са от различни периоди. Това са фактите. Другото е бученето в микрофона. Ако така поставим нещата – дума срещу дума, то лошите печелят“, добави Атанас Чобанов.

 

Неговата прогноза е мрачна: „Така ще си остане. Надяваме се на натиска от Европа“.

https://frognews.bg/novini/atanas-chobanov-dnes-gerb-dps-izbiagaha-kato-...