Атанас Чобанов : "Докато ДС командори в МВР, Шиши може да е спокоен. Никой няма да го пипне с пръст!"

Атанас Чобанов

Шиши не дава!, а Рашков?
Ченгето от ДС Стоян Щилиянов Иванов прати следния отговор на сигнала ми до МВР за фалшивата декларация на Пеевски когато се е кандидатирал за Евроизборите.
Докато ДС командори в МВР, Шиши може да е спокоен. Никой няма да го пипне с пръст!
А вие продължавайте да се прехласвате на шоуто на Рашков!
Сигнал до Министъра на вътрешните работи г-н Бойко Рашков
Уважаеми г-н Рашков,
В документите, станали известни като Досиетата Пандора се открива разрешение за постоянно пребиваване на г-н Делян Пеевски в Обединените Арабски Емирства, което изтича на 21/06/2018 г. То е залепено на страница в паспорт с номер 382843774 на името на Делян Пеевски.
Разрешението за постоянно пребиваване е валидно в случай, че приносителят живее не по-малко от 6 месеца в годината в ОАЕ. Същевременно г-н Пеевски се явява народен представител в България.
Г-н Пеевски се яви на Изборите за членове на Европейския парламент на 26 май 2019 г. и спечели депутатски мандат.
Но според Закона за избор на членове на Европейския парламент от Република България кандидатът трябва да е живял постоянно най-малко през последните две години в Република България или в друга държава - членка на Европейския съюз. С други думи, от 26 май 2017 до 26 май 2019 г. г-н Пеевски би трябвало да е живял постоянно в България.
При това положение е налице несъвместимост на г-н Пеевски, тъй като той е живял постоянно в ОАЕ най-малкото до 21 юни 2018 г.
Освен казусът с несъвместимостта, г-н Пеевски е подал декларация пред ЦИК, че е живял постоянно в България през двете години, предхождащи европейските избори.
Може да се направи извод, че с тази декларация е потвърдена неистина пред орган на властта, деяние наказуемо по Чл. 313 от НК.
Желая МВР да извърши проверка на тези данни, в рамките на която да бъде даден отговор и на следните съществени въпроси:
- подновено ли е разрешението за пребиваване на г-н Делян Пеевски в Обединените Арабски Емирства след 21/06/2018 г.?
- по данни от ГКПП колко дни е пребивавал г-н Делян Пеевски в България в двугодишния период преди европейските избори през 2019 г.?
С уважение,
 
Фейсбук