You are here

А. Алексиев за Фрог: Европа ражда джихадисти, терорът в САЩ не е от ИД

Терористичните атаки в САЩ са извършени от аматьори. Използваните бомбите са примитивни, но са можели да убият много хора. Ислямска държава, която пое отговорност за експлозиите, не смятам, че тя стои зад тях. Терористи са радикализирани в САЩ. За тях е удобно да казват, че са част от по-голяма сила. Ислямска държава ще бъде победена, но не и опасността от тероризъм, защото такива радикали ще го поддържат жив. Това коментира пред Фрог нюз експертът по международна сигурност и радикален ислям Алекс Алексиев.

 

Изследвал съм 45 случаи на атентати, като част от тях са предотвратени, извършителите им са радикализирани в САЩ.

 

Атентаторите, които са ни известни, са трета генерация мюсюлмани от Европа. Старият континент се оказа главният източник на джихадисти за Близкия изток, а не обратното.

 

Европа набута мюсюлманите в гета, отказа да ги образова и техните синове и внуци се радикализират бързо и успешно.

 

Атаките в САЩ помагат на партията на Тръмп, тъй като той говори постоянно за опасността от тероризъм. Много е вероятно Хилъри да загуби, само преди един месец никой не вярваше това да се случи.

 

Тръмп направи огромни грешки – назначи хора, които бяха агенти на Путин. От средата на август промени кампанията си и тя придоби традиционно републикански вид. Затова започна да получава голяма поддръжка от републиканците.

http://frognews.bg/