Байрактаров: Валери Симеонов да си подаде оставката

Важното, по последния казус с трафик на хора, в който бе замесена Анелия Велева от НФСБ, е как така са преминали тези ”ВИП персони” през границата. Обществото започва да има чувството, че тази велика ограда, за която слушахме, е направена, за да контролира нелегалния трафик на хора. Някой много добре регулира пропускливостта на емигранти и това не става без политически чадър.

Това заяви депутатът от 43-ото Народно събрание Димитър Байрактаров в студиото на "България сутрин".  "Безкрайно изненадан съм от поведението на Анелия. Познавам я и не намирам мотиви тя да участва в подобна незаконна схема. Тя си има собствен бизнес с дрехи, няма причина да се занимава с трафик на хора", отбеляза той пред Bulgaria ON AIR.

 

Според него Велева е попаднала съвсем случайно в този случай. Била е на море и някой политически лидер ѝ се е обадил, продължава бившият депутат, че трябва да се придружат няколко хора, в резултат на което тя е попаднала в капан.

 

По думите на Байрактаров всичко това е възможно единствено с голям политически чадър, който покрива най-доходоносния бизнес – този с трафик на хора.

 

"Имам основания да се съмнявам, че Валери Симеонов е замесен. Трафикираните хора е възможно да са били настанени в хотела на вицепремиера. Така де, хотелът е на фирмата на Симеонов, а не на него, както той казва… фирма, която редица пъти е била осъждана", бившият патриот.

 

За финал на разговора Байрактаров призова Валери Симеонов да си подаде оставката, тъй като името му е замесено в прекалено много скандали, а ако министър-председателят не му я поиска, то цялото правителство трябвало да си я подаде.

http://frognews.bg