You are here

БАНЕВИ : Основната цел на тази операция е да им вземат парите и имотите, но не за да влязат в хазната, а да бъдат преразпределени по модела КТБ към "правилните джобове"

Ilian Vassilev

Баневи са отвличаща маневра на Цацаров, защото трябва да покаже някакви резултати както и за да може публиката у нас да се екзалтира от ТВ репортажите със задържаните Баневи - богаташи и да потуши недоволство и неудовлетворение. Също да покаже нещо за пред чуждите партньори, защото го "разглеждат" под лупа в САЩ по делото Магнитски.
Но искам да предупредя тези, които изпадат в оргазъм гледайки Баневи зад решетките.
Първо, основната цел на тази операция е да им вземат парите и имотите, но не за да влязат в хазната /тоест ние с вас да имаме полза/ а да бъдат преразпределени по модела КТБ към "правилните джобове", включително прокурорски. Ако остане нещо и съдии могат да се възползват, но е рядкост. 
Схемата не е сложна - натиск, тормоз, арест, блокиране на имущество докато се съгласят на сделка. Спецпрокурорите са бизнесмени, затова пускат напред версията са бомбастичния милиард /както бяха направили с двестате милиона на Цветан Василев в чувалите - които разбира се оказаха фейк/ и започват "преговорите" докато Баневи кандисат да се разделят със значителна част от имуществото си. Следват по-малки присъди. Ако мислите, че на Цацаров и Гешев им пука за резила който ще си навлекат следващите прокурори от спукването на балона на първоначалните обвинения - дълбоко грешите. Кеш енд кери - публиката ще забрави и утре пак ще пуснат някаква бомбастична операция с арестуван или обвинен олигарх.
Второ, нарочно пускат темата с приватизацията, защото това е единствената "плоча", която ГЕРБ - като отсъстваща от тази тема, могат да пуснат пред избори, т.е. гранд корупцията и далаверите са функция на приватизацията и несправедливостта е там, а не днес.
А това, че пуснаха напред "свидетел" сина на Банев от предишен брак, само говори за безпредела на низост. Може и момчето да е било ощетено, но да използваш семейни истории е ниска топка. Милиардите ще станат милиони, след това стотици хиляди, хиляди и накрая ще се вспихнат.
Реалният проблем е, че Баневи са лоши и посредствени бизнесмени, които живеят и работят във време на посредствени политици - и двете групи се борят за богатство без труд и умения.

Фейсбук