Бате, искам пряка линия

Бате, искам пряка линияБате, чух, че Путин щял да си говори директно с народа през 2 телевизии и 3 радиа в Русия. Едновременно. Ей това е демокрация. Хората се радват - ще се чуят с властта, без да им се пречкат разни журналистчета, дето се умилкват с микрофоните на политиците.

Бате, що не го направиш? Знайш колко много искам да ти кажа разни работи в ефир, да се чуем двамата. Досега само аз те слушам. Вече искам пряка линия.

Бате, първо искам да ти кажа, че е кофти с коледните намаления. Такива няма. Няма намаление на свинското. Тъщата прочела, че цените на храните преди Коледа засега не мърдали нагоре. Е това сигурно е намалението.

Второ, Бате, да те върна ми се ще назад. Ти нали каза по средата на 2010-а, че ако изтърпим до средата на 2012-а, разни хубави работи ще ни се случат? А тогава Дянков каза, че по оная Коледа хладилниците щели да бъдат пълни. Днес вече не говори за хладилници, ами как след пет години пенсионерите ни ще вземат по-големи пенсии от гръцките. Тъщата, като го чу, хвърли една глава лук по телевизора и пустоса.

После рови сума време в ъгъла да търси лука, щото трябва за фасула. А не може да го види, понеже е с перде. И пердето не може да си махне, щото няма откъде да извади 700 лева, хем за лещи, дет не са от най-скъпите.

Друго вижда, не вижда по телевизора, ама Дянков го разпознава от раз. Не знам как, като зло куче е.

Бате, некви ДъГъЛъ разправя здравният министър щели да сменят клиничните пътеки. Ще рече, че ако тъщата влезе да й турят изкуствена става, може да я рециклират бабичката и откъм друг орган. Лично аз не съм напротив. Само че кога ще стане?

Питам те, щото ако действаш като Путин, ще те питам и в директно включване, да си подготвен. Друго, Бате, също ми е мъка - кво значи, че Европа ставала на две скорости. Мислех, че е на три - Европа, ЕС и България. Ние в коя сме? Тъщата вика, че сме задно колело. Ти - че влизаме някъде напред, щото сме добри по стягането на коланите. Не знам твоят колан на коя дупка го закопчаваш, ама с моя ми идва да се висна някъде.

Щото, Бате, на гърците може да им взимат десерта, ама при нас - единственото ядене. И това ще ти го кажа, само да ме пуснат в пряка линия.

Аз не съм от лумпените, Бате, дето каза, че много са се нароили. Напивам се един път месечно, на никого не посягам. Ако намеря портмоне с пари и лична карта, ще го върна - ако има до хиляда лева. Повече ли са, не гарантирам. Имам работа, ходя си, макар че последната заплата я взех преди изборите. Шефът каза, че октомврийската ще я даде по Коледа. Даже не цялата.

Що така бе, Бате? Уж с президента, гледам, новия, вчера сте говорили на некъв форум с бизнеса. Моят шеф не е бил там. Аз и в костюм не съм го виждал, само в анцуг ходи. За презареждане била думата. Сега научавам, че срещата била с бизнеса, дето бил бял. Значи, Бате, хората, дето не работим за белия бизнес, ти за бели хора не ни ли броиш...

Но за презареждане е време. С тез батерии, дето ни останаха, и китайска играчка не мож се размърда. Ама вие бизнеса, с който си говорите, не е тоя, дето му работим май. Или е същият, ама пред вас говорят друго, а? Бате, чуй ме и мене бе, стига си говорил все с едни и същи, нали те такива като мене те избират. Дай ни думата.

Пешо Влака от нашия вход, сещаш се, железничар е, вика, че един път не си отишъл с тях да разговаряш. Едно време не беше такъв човек - който дойде, я от БАН, я от Съюза на художниците, всички ги приемаш, пък сега подбираш нещо. Мислехме, че си от нашта черга, пък какво излезе? Нали казваше, че с всички си говориш и по нас си прайш социологията...

Дянков го знам, че не от нашта. Тъщата много се обиди, като каза, че лапачите били повече от паниците. Тоа, вика, дето брои хората като лапачи, не е човек. Един министър не може да се изказва така. Права е, Бате. То за лапане няма, има за остъргване. Да му кажеш малко да си събере устата. Щото лапачите на паници не седят, чакат на обществени поръчки, знам аз - шурето ме светна. На паница седят тия, дето си броят левчетата.

А пък, ако толкоз много иска „лапачите“ да намалеят, нема грижа - с тия пенсии и заплати в таз държава бързо ще се мре.

Те това е, Бате. Чакам пряка линия.

Бате Гойко

webcafe.bg