БГ ПОЛИТИЦИ : Димитър Николов - честен, по-честен ... Милион, милиони ...

Лидерът на "Атака" не бил изпълнил задължението си да декларира, че е станал собственик в търговско дружество, което противозаконно и подлежи на санкция.

Новосъздадената антикорупционна комисия пък прекратила преписката срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров за недекларирани от него дялове във фирмата "Галерия Стил", стопанисваща едноименнатa галерия на ул. "Граф Игнатиев". Решението е от 12 април и е публикувано на сайта на комисията, като за него няма прессъобщение, съобщава сайтът на в."Капитал".

Проверката по случая бе образувана по сигнал на сдружението "Антикорупционен фонд" от началото на февруари. Повод за сезирането бил, че Сидеров не е изпълнил задължението да декларира факта, че е станал съсобственик в търговско дружество, за което и Законът за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, и заместилият го Закон за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество предвиждат една и съща санкция - глоба от 1000 до 3000 лева.

Това да му е и да е само той сред БГ политиците ...

Ама и те едни честни  и колкото повече са на власт стават още по-честни ...

Пред Дарик бившият служител на ДАНС и ГДБОП и настоящ експерт по икономическа престъпност Росен Миленов заяви, че има кметове с по 70 млн. лева от подкупи и ние се сетихме за една позабравена история много по-цветиста и лъхаща на корупция и шменти-капели от тази на Сидеров, който преди 11 години дори писа за това във в."Атака".

Имотното състояние на Димитър Николов бе официално оповестено от пресцентъра на ГЕРБ в Бургас. Според разпространената до медиите декларация Областният лидер на ГЕРБ и кандидат за Кмет на Бургас притежава:

„Апартамент – 89,6 кв. м. – Бургас, ул. Абоба С. Ветрен – жилищен етаж 115 кв. м. с прилежащ двор от 470 кв. м. – наследствени С. Росеново – дворно място – 1240 кв. м. Созопол – жилище – 46,5 кв. м. С. Велика – вилен имот – 890 кв. м.

Автомобили: Пежо 206 Опел кадет Лада самара”

„Искам бургазлии да знаят, какво притежавам преди да бъда избран за кмет на Бургас, като по този начин подчертая намеренията си за прозрачно управление”, каза самият Николов. Освен посочените имоти е добавено в Имотната декларация, че Димитър Николов е в момента: Управител на фирма КБС ООД, със 75 служители, основна дейност – туризъм, туроператорство, инвестиционна дейност. Управление – Бургас. И има 50 % дялово участие от фирма „Европа” 5 ООД – която се занимава с търговия и инвестиционна дейност.


 

Това, което се скрива от гражданите на Бургас във въпросните данни е, че кандидат – кмета притежава доста голям и луксозен хотел по Южното Черноморие. Чрез фирма „Европа 5” ООД Николов е собственик на х-л „Белица” в Приморско. Хотелът е разположен на терен от 13 дка с парк и басейни. Има 168 стаи и 6 луксозни апартамента, което прави 450 легла на разгъната застроена площ от 7000 м2, което си е индустриално количество. Сградата е бившата почивна резиденция на Строително Монтажен Комбинат – Бургас от Татово време – впоследствие приватизирана. Хотелът е обграден с висока бетонна ограда, зад която никой не може да надзърне.

По пътя за Приморско обаче са наредени огромни метални билбордове с реклами на един от най-големите и лъскави комплекси по Южното Черноморие. Интересно в случая е, че в посочената имотна декларация случайно, или не се появяват няколко показателни противоречия и факти. Едното от тях е, че в регистъра на бургаските фирми няма фирма с име „КБС ООД”, на която Управител е Димитър Николов. След ровене по регистрите излизат само 2 ООД-та, които съдържат в името си посочените инициали, а именно: „КБС – 2000” ООД, с Управител: НИКОЛАЙ СЛАВОВ СЛАВОВ и „К Б С ИНВЕСТ 1” ООД, с Управител: НЕДКО ДИМОВ УЗУНОВ. И в двата случая името на Димитър Николов липсва. Между другото първото КБС – 2000 е в ликвидация от 2002 г. Разследване на “Уикенд” успя не много лесно да разкрие коя е истинската фирма скрита зад инициалите КБС, посочени в декларацията. Оказва се, че това е фирма „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО” ЕООД с дейност – Хотели. В актуалните регистри на ДАКСИ управител на въпросната фирма е лицето: СИМЕОН НИКОЛОВ СИМЕОНОВ – съдружник на Димитър Николов още от времето на общата им фирма „Бове – 1” ООД – наследник на контрабандната ЕТ “Бове – 1”. Собственик на въпросното еднолично дружество, а не ООД, както е посочено в декларацията, е фирма „Европа – 5”. Споменатият х-л „Белица” в Приморско всъщност се води собственост в активите именно на „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО”, но това съзнателно, или не е пропуснато от подателя.. Както е и изманипулирано името и статута на формата, в която той посочва, че работи, но официално липсва в съдебния регистър. Друг е въпросът как точно е придобит и за колко пари х-л ”Белица”, заедно с огромния парцел от 12105 м2 в гр. Приморско и дали някой е правил проверка за произхода на средствата за това. Най-много въпроси предизвиква регистрирания уставен капитал на “Европа 5” ООД – 570 840 лв., което прави 285 235 лв. собствени средства за Николов. Само, че защо именно фирмата която притежава огромния х-л “Белица” – „КОМУНАЛНО-БИТОВО СТОПАНСТВО” ЕООД има регистрирани едва 152 940 лв? Кой се опасява от ревизия от данъните власти и декларациите през годините, доказващи произхода на въпросните средства с официално получаваното трудово възнаграждение?

http://bg.lica.wikia.com/wiki/%D0%94%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%82%D1%8A%D1%80...

Честният ни политик и кмет не декларира никаква собственост в Приморско или в КБС ЕООД на 14.01.2008 г. пред Сметната палата

Интересно е как кметът Николов, който декларира заем от над 91 хиляди лева от ОББ е спечелил и има едни 285 420 лева, за да може съпругата му Гергана Николова да стане съсобственик на фирмата "ЕВРОПА-5" ООД, когато поема върху крехките си плещи делът на своя съпруг, кмет на Бургас ?!

А тогава и билетчета за търкане нямаше ... Мистерия или ...

Изведнъж през 2009 г. в декларацията на кмета Димитър Николов се появява съсобственост в "ЕВРОПА-5" ООД, за която има дружествен договор от 15.11.2007 г. фирмата, която за това време е собственик на КБС ЕООД и хотел "Белица" и забележете някой е дарил повече от четвърт милион на съпругата му и кой ще е ако не е той и тя става съсобственик на златната кокошка ...

Как се спестяват 285 бона при заем, който още не е изплатен и как един джип "Тойота" се кара в семейство Николови също без да го има деклариран някъде ?!!?

Ето и част от историята на "ЕВРОПА-5" ООД :

 

 

Метаморфозите са ясни за тези погледнали картинките, а към момента ситуацията е такава :

Прав е Асен Йорданов, който първи писа за миналото и честността и Димитър Николов : „България и до днес се управлява от криминални елементи, а свободата на словото е по-зле, отколкото преди 15 г. Ако в Германия качествените хора са в авангарда на нацията и държавата, в България те са под похлупак, а обществото се оглавява от контрабандисти, крадци и мафиоти. С приемането на България в ЕС това положение е официализирано и народът е фрустриран и обезнадежден".

Днес дали няма да добави и още нещо ...

"Под лупа"

Редакцията на „Под лупа“ се извинява за евентуални пропуски и грешки. Засегнатите имат право на отговор.