Бежанците вече идват въоръжени и стрелят, медиите мълчат, а Бойко още се мазни на Ердоган...

Първа престрелка на турската граница се случи, с 1 убит "бежанец". Информацията обикаля из Интернет, и се крие от официозните медии. Този път става дума за престрелка - пришълците са стреляли, а не за употреба на оръжие само от полицията, както стана преди месеци, и 1 мигрант загина.

Обстоятелството, че някой минава границата с оръжие окончателно поставя точка на въпроса това бежанци ли са или нашественици. Той този въпрос за здравия разум отдавна е решен - не може да си бежанец от Турция, която е мирна страна, и не може да минаваш 1000 километра от сирийската граница до ЕС, и да се броиш за "бягащ от война".

Но сега вече се вижда и, че така наречените "бежанци", всъщност носят оръжие. Обстоятелството, че Турция им е позволила да го направят до нашата граница, всъщност може да се тълкува дори като "обявяване на война". Казус бели. Т.е. това е враждебен акт от съседна страна. Но дори да оставим настрана провокациите на Ердоган, по-важно е поведението на нашето правителство. Въоръжена сила, която минава границата, се води "агресор". Тия "бежанци" изобщо не следва да се приемат като такива, а следва да се класифицират като "военнопленници". Т.е. те следва да бъдат затворени в лагер със строга военна дисциплина, и да стоят там до края на "войната". Трябва да бъдат заставени и да признаят на коя държава са армия, за да се знае на кого ще ги връщаме. А ако заявят, че са от непризната държава (напр. ИДИЛ) следва да се третират дори като терористи, а не като военнопленници.

Ситуацията излиза извън контрол. Очевидно Бойко Борисов е напълно неподходящ за лидер в такова време. Не може да имаме най-малкото партизански действия по границата, а ние да говорим за "бежанци" и да се подмазваме на Ердоган. Та и да му отпускаме 6 милиарда през ЕС, на което имаме пълното право на вето.

Най-циничното обаче е нещо друго. Това едва ли са първите въоръжени "бежанци", които са влезли у нас. Сега просто става пръв видим инцидент. Но представете си колко ВЪОРЪЖЕНИ ТЕРОРИСТИ има вече в страната ни...

http://gudelnews.com/