You are here

БЕЗОЧЛИВ ЛУКОЙЛ ОБГАЗЯВА ЗДРАВАТА БУРГАС

Безочлив Лукойл обгазява здравата Бургас

 

Безогледно, безнаказано и криминално, Бургас е подложен на ударна газова атака от Лукойл в този момент. Смрадта е не просто ужасяваща, тя е безпардонна. А още по безпардонно е пасивното поведение на отговорните институции и т. нар. екологични организации. Ясно е, че парите не миришат, но това което мирише в морския град, е престъпление на квадрат.

Което престъпление в т. нар. бели държави, би затворило дори екозамърсители като нефтокомбината, докато не се извинят и докажат с реални действия, че няма да допускат повече да са верни съюзници на фармацевтичните компании. Защото "букетът" от нефтохимия във въздуха не просто разболява, той може и да поразява фатално.

Особено щом става въпрос за отвращаващ рецидив. Напоследък смрадта в тъмните часове от денонощието е почти ежедневие.

Вятърът навън е слаб от северозапад. Точно от посоката на Лукойл. Контролните системи за замърсяване са свързани в реално време с държавната екоинспекция РИОСВ Бургас. 

Какво още трябва да стане, че печално известната директорка Тинка Атанасова да се прости с поста си. Кой е нейния покровител? Министър Нено Димов, задкулисието или властелините на бензина? А РЗИ? Има ли такава институция изобщо?

"За Бога братя, не излизайте навън, а ако го правите, бъдете бързи или сложете противогаз. Като на военно учение сме от времето на Варшавския договор. С тази разлика, че тогава се знае колко трае всичко, а тук, напротив. Къде са зелените организиации сега? Къде са?" пита риторично известен еколог, популярен със своята независимост и смелост.

Той се свърза с нас и помоли да не се мълчи, а общественото негодувание да набира скорост и да няма търпимост към палачите на здравето и живота на хората.

Трупащи несметни печалби по меко казано недостоен начин.

Г. Георгиев

http://uniconbg.com/post/6583-bezochliv-lukoil-obgaziava-zdravata-burgas...