Безпрецедентна война в парламента! Никога коалиционни партньори не са си правили такива мръсни номера

Министърът на финансите е този, който не иска чужд човек да бъде избран за управител на Българска народна банка

Соня Колтуклиева, фейсбук

 

Асене, кажѝ си! Василев, признай си!

Мислиш, че не се досещаме ли?!

Нека да е ясно. Министърът на финансите е този, който не иска чужд човек да бъде избран за управител на Българска народна банка. Не просто не желае, в паника е!

Защото само от камбанарията на БНБ се вижда какво точно се прави в МинФин: как се пренасочват парични потоци, как се извършват разплащанията по европейските програми, къде се върви по ръба на закона и как се прескача отвъд него.

Затова премиерът рискува коалиционния мир! Защото финансовият министър го натиска. И то здраво го пристиска до стената.

Затова се прави всичко възможно Любомир Каримански да се откаже в полза на Андрей Гюров.

Видя се вече, че председателят на парламентарната група на “Продължаваме промяната” е напълно неподходящ за гуверньор; разкриха се лъжите с дипломната му работа, с прикритата му служба в руска банка във Виена.

Защо Андрей Гюров?! Защото Андрей Гюров е доверен човек на Кирил Петков!

Андрей Гюров е заведен при Кирил Петков преди изборите през ноември 2021 г. лично от най-добрия му приятел от детските години, от съседа му на ул.”Цар Иван Шишман” и съученик от руското училище, от неговия кумец Борис Георгиев. Родителите на Борис Георгиев отдавна са забогатели и са се преместили да живеят във Виена. Именно във Виена са се запознавали Андрей Гюров и Борис Георгиев.

Вчера Кирил Петков, който започна час-по-час да си изпуска нервите, е изкрещял пред Тошко Йорданов гнусна тирада с обиди и ругатни срещу Любомир Каримански. Затова надвечер Слави Трифонов се разгневѝ! И вече е невъзможно да отстъ̀пи.

Какво още се случи вчера? Депутатите от “Продължаваме промяната”, от БСП и от ДБ не отидоха на заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси и така провалиха гледането на законови промени, предложени от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, който е от квотата на “Има такъв народ”. Освен това ПП, БСП и ДБ показаха на Любомир Каримански, че е на крачка от това да го свалят от председателското място в комисията.

Нагло. Безпардонно. Брутално.

Никога коалиционни партньори не са си правили такива мръсни номера.

В ответ – Тошко Йорданов е разпоредил на депутатите от “Има такъв народ” да не влизат на заседания на парламентарните комисии и да не гласуват за законопроекти, предложени от “Продължаваме промяната”.

Война! Безпрецедентна война в парламента!

Безпрецедентна война в парламента! Никога коалиционни партньори не са си правили такива мръсни номера — Breaking.bg