Безсрамие

Карикатура: Комарницки

 

Николай Флоров

 

Един основен въпрос виси над българската нация: може ли някой да каже защо премиера Бойко Борисов е още на власт?

 

Бих искал въпроса да е реторичен, но не е. 

 

Едни описват този човек като некадърник, други като полицай (по-точната дума е милиционер), трети като копие на Тодор Живков, а четвърти чисто и просто като тиква. Не е ясно дали защото прилича на тиква, или защото тиквата (незаслужено) е символ на тъпотия.

 

Всички отдавна са развили навика да понасят несвързаните му изявления и ги отминават с презрителна усмивка или многозначително изръмжаване.

 

Никой не може да разбере (особено неговите съпартийци) по какво се познава че води дясна политика!

 

Реформите, за които се заричаше, бяха провалени една след друга от... самия него, пораждайки съмнения за неговата подло и примитивно прикрита комунистическа природа.

 

Над всичко, което прави, виси знака на своеволието и авторитаризма с една солидна доза нахалство.

 

Отначало всички го взимаха за селския идиот, удобен за вицове от тодор-живковски тип, но той се оказа далеч не толкова безобиден. Напротив, от Тодор Живков изглежда беше научил някои византийски подлости, включително злопаметност, които прилага и досега.

 

В типичен комунистически маниер той се държи като размазня с всяко европейско величие и обича да го погалят по главата като заслужил палаш. Фукнята е част от неизживения му комплекс за малоценност – такива са горе-долу и хората около него, които култивира в същия дух.

 

Той е една от причините Русия да получава такъв огромен достъп до манипулация на информацията за българското население чрез пълното си бездействие срещу изявени комунистически предатели като Георги (Гоце) Първанов и методичната колонизация на българското черноморие.  

 

До тук логиката на управлението му е... да няма никаква логика. Но когато извърши немислимото и поднесе  на тепсия главата на един политически бежанец, като гюлениста Бююк, на Турция, от Европа най-после започнаха да се запитват за кого работи тоя – за Русия, За Турция, или за Европа! Тревожен въпрос, на който никой няма отговор. Без дори и да му мигне окото той отиде да го потупа по главата още един лидер, тоя път турския бабаит-ислямист Ердоган!

 

Срамът явно не е част от неговото пъдарско амплоа, така че и за това не можеш да го хванеш. Така че въпросът пак си  остава същият: защо  този човек още стои на власт? Дали защото е тъп и не прави разлика между добро и зло, или нещо куца у самата нация?

http://kafene.net/