You are here

Без Пеевски не може да правиш бизнес, ми каза приживе Петър Христов

Без Пеевски не може да правиш бизнес в държавата. Това ми призна приживе великотърновския бизнесмен Петър Христов на единствената ми среща с него по време на кабинета „Орешарски”.

Някои могат да ме упрекнат, че след като Христов го няма, мога да си приказвам каквото си искам за него. На срещата, обаче присъстваше още един човек - бившият шеф на ГДБОП Станимир Флоров. Били сме колеги в антимафиотската служба и съм с добри чувства към него. Бизнесменът, видимо наперен и със самочувствие, ми сподели, че той също е свързан с корпулентния бизнесмен и депутат от ДПС. Уточни веднага, че в това не вижда нищо лошо и ако искат бизнесмените да са успешни, ще трябва да се примирят с този факт.  И за да ме убеди в думите си предложи да ме вземе за седмица, да обиколим страната и заедно да  нагледаме бизнеса му. Така според него съм щяла да добия представа за начина, по който е организирано предприемачеството у нас, както и че всичко е подчинено на задкулисни договорки.

 

Петър Христов ми разкриваше „тайните си”  съвсем спокойно. Снизходително и с насмешка реагираше на опитите ми да го убедя, че мафията е окупирала държавата.

 

Изглеждаше като човек, който е наясно с неписаните правила и знае как да ги спазва, за да му вървят нещата. Даде ми да разбера, че за него няма невъзможни неща.  Нямаше как да не забележа и щрихи от интимен характер от поведението на  бизнесмена. С най-нежни обръщения обсипваше дама, която периодично му звънеше по телефон. С нескрито вълнение я успокояваше, че скоро ще се видят.          

 

Катя Илиева

https://frognews.bg

Коментар "Под лупа" : Как не можеш да правиш бизнес без Пеевски щом приятели и съдружници са ти Бойко, Цецо, Плевню, Главчев ?! Значи ли това, че ГЕРБ е подчинен по бизнес линия на ДПС или просто бизнесът на герберастите минава през Пеевски ?! Добра тема за европреЦедателстването ...