БЗНС: Кабинетът в сянка на БСП цели да отклони страната от политическата система на ЕС и НАТО

БСП дава заявка за установяване на нов политически режим на зависимост от империята на Кремъл и отдалечаване от евроатлантическата принадлежност на България. 

Съставът, който БСП предлага за отговорен управленски елит, се води от политици – емблеми за подчинението на българската политика на руските стратегии и интереси. Тези хора и типът политика, на който са носители, ще се проектират и в бъдещото управление на държавата, ако БСП спечели изборите или оформи парламентарно коалиционно мнозинство около себе си в следващото Народно събрание.

Наглостта на БСП е силно показателна, първо, за геополитическата ориентация, към която ще поведе България, и второ, за стила на управлението й, което ще подкопае принципите на пазарната икономика, свободата и демокрацията.

БЗНС е обезпокоен от вкарването в политическо обръщение на лица, свързани с руското влияние в политиката, енергетиката, военнопромишления комплекс, националната сигурност, с идеологическата пропаганда, прокарваща антиевропейски тези, както и с медийната зависимост и русофилското културнополитическо отношение към историческата памет в българското общество.

БЗНС предупреждава демократичната общност да бъде особено критична към явно демонстрираната стратегия на БСП за превземане на властта и установяване на опасно за държавата управление.

Смятаме, че призивът „всички заедно срещу ГЕРБ“ е пътят, по който най-голямата партия в протеста ще отведе България към Евразия!

БЗНС е обезпокоен от поредните отстъпления от евроатлантизма и националната ни сигурност с концесиите дадени на Кремъл от правителството на ГЕРБ и ОП като Балкански поток, който на практика е „Руски поток“, отказът България да иска неустойки за преждевременно прекратяване на съществуващите газопроводи и т.н. Ако БСП получи власт и възможност вероятно тези концесии ще са още по-големи.

Настояваме политическите лидери, които се възприемат като демократи, да осъдят състава и политиката на кабинета в сянка, сформиран от БСП. 

БЗНС не приема целия състав и осъжда кабинета в сянка начело с лидера на БСП Корнелия Нинова. Особено неприемливи и опасни са следните различими с политиката си секретари:

Таско Ерменков с ресор енергетика – човекът, разпознат като откровен проводник на руския енергиен монопол в България. Политически лобист на руските енергийни проекти. За последно защитил изграждането на АЕЦ „Белене“.

Светлана Шаренкова с ресор медии – най-отявленият защитник на идеологията на мракобесния комунистически режим в СССР и подчинената му тоталитарна България. Днес свободата на медиите е застрашена от руската хибридна война в България и ЕС, а именно Шаренкова е идеологическият представител на Кремъл в нашата държава.

Не на последно място, БЗНС е омерзен от избора на Атанас Зафиров за министър на отбраната в сянка. Зафиров е популярен с действията си като защитник на проруското влияние в българската отбрана и проводник на антиатлантически тези, целящи да изведат страната ни от НАТО. Открито се обяви срещу съвместната въздушна охрана на България, срещу ремонта на изтребители в съюзническа Полша, с което лобира да не се прекъсва финансовото захранване на руската РСК „Миг“. Зафиров публично призова да бъде арестуван и съден лидерът на БЗНС в качеството му на министър на отбраната заради атлантическата му политика и противопоставянето му на руските схеми за източване и влияние в отбраната.

БЗНС предупреждава: Кабинетът в сянка на БСП е директна атака, целяща да се отклони страната ни от политическата и ценностната система на ЕС и НАТО