Бивш комунист, ученик и пазач на комунистическия сатрап Тодор Живков се оплаква, че други комунистически наследници щели да вкарат комунисти в парламента ?!!

Пред Генералният секретар на ЕНП Антонио Лопес Борисов изразил съжалението си:

„За съжаление, наша сестринска партия е на път да вкара във властта социалистите и популистите, оформяйки безпринципно обединение“, информира лидерът на ГЕРБ и увери генералния секретар на ЕНП, че партията ще положи максимални усилия, за да излъчи работещо правителство. (бел. ред. - под сестринска партия Борисов вероятно визира ДСБ, която е част от коалицията Демократична България и също като ГЕРБ е член на ЕНП). 

Явно Борисов е забравил кой и коя партия го вкараха в ЕНП ?!!

Да припомним :

 

Иван Костов, 2012 г.: Борисов не е десница, а абсолютен фалшификат

Иван Костов: Знаете ли, за това, което казахте, че ще говори ГЕРБ се крие една голяма измама. До момента предишното правителство без да вдига тоя шум, който вдига Бойко Борисов е построил повече инфраструктури, повече пътища, повече магистрали.

Водещ: И вие пък да похвалите сега тройната коалиция.

Иван Костов: Статистически. Казвам, какви са статистическите данни, нали, не хваля никой. Казвам, че не е вярно това с магистралите, с лентичките и прочее, че е пушек хвърлен в медиите. Това искам да кажа само. Това за съжаление е факт, но не е направен големият скок, който можеше да се направи. И нещо много по-важно, затъвайки в икономическата криза в България изчезнаха една трета от строителните фирми, фалираха, няма ги. Фалира пазарът, почти фалира пазарът на недвижимата собственост. Борсата ни е във фалит, заради този упадък тежък. Не е създадено нищо в този период, което може да се сравни със създаденото в миналото. Вие ми казвате, че от това ще се направи кампания. Аз не бих направил.

Иван Костов: Ако не си даваш сметка например, че Бойко Борисов е реабилитирал Тодор Живков и то не един път и е единственият министър-председател в прехода, който си е позволил тази реабилитация и продължаваш да се държиш с него, като че ли е някаква десница, а той е абсолютен фалшификат, няма как да бъдем заедно с тези хора и няма как от тях да няма деструкция срещу нашата коалиция, защото точно това имаше през цялото време...

(извадки от интервюта на Иван Костов пред Нова телевизия през 2009 г. и през 2012 г.)

Нека припомним и една изява на чисто новия член на ГЕРБ Дани Митов от 2008 г.-http://old.segabg.com/article.php?sid=2008020600040000304

"Костов отказа подкрепа на Борисов за ЕНП

ДСБ вероятно ще гласува "въздържал се" на процедурата по приемането на ГЕРБ в Европейската народна партия. Това обяви зам.-шефът на ДСБ Даниел Митов. Гласуването ще е днес в Мадрид. Митов се мотивира с това, че членството на кметската партия е преждевременно и ГЕРБ още не е доказала десноцентристката си ориентация".
 
Е, голям смях пада 31 години след прехода през които комунистите станаха социалисти, седесари, демократи, патриоти и какво ли още не, а сега се карат кой бил по-десен комунист ?!
 
Споко, другарю Борисов !
 
"Под лупа"