Бизнесмен: Биеха жестоко… болката е все едно пръстите ти се счупват

снимка : Нова ТВ

Бизнесмен твърди, че е бил зверски пребит от полицаи от столичното Първо РПУ.

Историята започва пред нотариална кантора в центъра на София, съобщава NOVA.

„На излизане от сделката имаше униформено лице, което каза, че трябва да тръгна с него. Аз го попитах какъв е, да се легитимира, но той отказа, не каза поради каква причина трябва да тръгна”, разказва потърпевшият Росен Карадашки.

Затова Росен не тръгва с полицейския служител, а продължава по пътя си.

„Той започна да крещи „Стой!Стой!”, погледнах с периферното си зрение и видях, че вади пистолет. Помислих, че ще стреля по мене, инстинктивно започнах да бягам. Видях патрулка и тогава осъзнах, че това наистина са полицаи и спрях. Когато стигнаха до мен, ме проснаха на земята, започнаха да ме ритат, някой стъпи върху главата ми, започнаха зверски да ме удрят”, споделя пострадалият.

По думите му в патрулния автомобил побоят над него продължил.

„С някакъв метален предмет или с полицейска палка ме биеха жестоко по пръстите, болката е все едно пръстите ти се счупват. И други извращения имаше в патрулката, но не искам да ги споменавам. Колабирах. Свестих се, когато ме извадиха пред районното”, споделя Карадашки.

Той подчертава, че срещу него няма производства и не се води следствие, но и друг път е давал обяснения в Първо РПУ по преписки.

От МВР са отказали коментар на случая, но съобщиха, че са се самосезирали и е започнала проверка след доклад на дежурния в „Пирогов”, където Росен е освидетелстван.

Източник: Nova.bg     Редактор: Николай Киров