Би било добре Севда да пресметне и колко маски могат да се купят срещу тия 50 лв.

 
Любо Кольовски
 
Премиерът - Шут извади от ръкава петото асо и възрадва над 2 млн. 500 хил. пенсионери с поредното подаяние от 50 лева за месец октомври. Та си спомних, че неотдавна видях в някакво тв предаване един българин, емигрант в Канада, вече пенсионер, който разказа как всеки месец, откакто светът психяса покрай пандемията, получава по 500 канадски долара безвъзмездна помощ от правителството, парафирана с личния подпис на премиера. За сведение на нашия премиер - Шут, канадският долар към днешна дата се обменя за 1 лв. и 26 ст. Добре би било Севда, или който и да е там от антуража на Шута да пресметне колко прави 500 х 1,26 и да съпостави получената сума с 50-те лева, отпускани на пенсионер от нашето правителство.
Би било добре Севда да пресметне и колко маски могат да се купят срещу тия 50 лв. А след това Севда може да звънне в Националния статистически институт и да се поинтересува как вървят нагоре цените на стоките от първа необходимост, лекарствата, тока, водата, отоплението и т. н.
Неотдавна прочетох някъде, че в Гърция, когато човек получи фактурата си за електричество и вода, тя има печат "Платено от държавата". Не знам дали е вярно, но звучи добре.
 
Фейсбук