БКП е била не просто ''партия'', както се назовава, а ВОЕНИЗИРАНА, ЩЕДРО ФИНАНСИРАНА от Москва ОПГ

Янко Гочевъ

 

Из доклада на отделение ''А'' на Държавна сигурност на Царство България от края на 1941г. за дейноста на комунистите в страната и борбата против тях.
Точка XII засяга въпроса за финансирането на БКП. Изброени са 5 основни източника на финансиране на престъпната дейност на БКП, от които най-важна е ''МЕСЕЧНАТА СУБСИДИЯ, ИЗПРАЩАНА НА МОСКВА''. В навечерието на германо-съветската война, когато комунистите са съюзници на нацистите тази месечна субсидия възлиза на 850 000 лева, което е около 8 пъти повече от месечните приходи на БКП от другите източници. Годишно това означава, че тази антибългарска ''партия'' на болшевишка хранилка е получавала от руските болшевики за своята противодържавна и АНТИБЪЛГАРСКА дейност 10 200 000 лева!
Сума, която с началото на съветско-германската война на 22 юни 1941г. нараства за закупуване на оръжие, саботажи, атентати, убийства и тероризъм против българската държава.
Документът е изключително ценен, защото разкрива всъщност, че БКП е била не просто ''партия'', както се назовава, а ВОЕНИЗИРАНА, ЩЕДРО ФИНАНСИРАНА от Москва и затова МНОГО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА за унищожението на България чрез окупацията й от Червената армия и комунизирането й по съветски модел.
Крайно време е овластените комунистически историци да признаят тези факти, отразени и в руски документи. Иначе няма как да повярваме, че в България има свободна наука, наречена ИСТОРИЯ.
Източник - АМВР, об.д. 655, л. 4-44. Публикувано в
В : " Коминтерна и България" (март 1919-септември 1944г.) Том II . Документи. ГУА при МС , София, 2005г. стр. 999-1000

Фейсбук