Бойко Атанасов: Прокуратурата реагира истерично. Очаквам да пречат

За съжаление нито предишното, нито по-предишното НС стигнаха до проблемите на хората с увреждания. В момента законът отново е внесен, но виждаме липса на желание, за съжаление. Над 2 седмици Законът за личната помощ стои в деловодството и не се придвижва в социалната комисия. Имахме надежда в началото, но я загубихме. Тези хора отново са най-пренебрегвани, може би пречат. Нямаме избор. Няма как да приберем палатката.

Това заяви в предаването "Алтернативата" следователят Бойко Атанасов. Той е

предложен за председател на КПКОНПИ от Гражданско сдружение "БОЕЦ" в момент, в който управляващото мнозинство дава сериозни заявки за реформи в съдебната система и промяна на Антикорупционната комисия.

 

Коментарът на Атанасов идва и на фона на напрежението между изпълнителната власт и обвинението. Прокуратурата извика на разпит Кирил Петков и Лена Бориславова заради списъка с лица, посочени като отговорни за корупцията в страната. От прокуратурата мотивират призовките им със законовото задължение на всеки, който разполага с данни за извършено престъпление, да ги даде на разследващите. От своя страна премиерът Петков отправи въпроси към обвинението за Мата Хари, къщата в Барселона, случаят с "Осемте джуджета" и др. Прокуратурата заяви, че всички отговори са публично достъпни в интернет.

 

"Цацаров при наличието на толкова много данни, които са и в медиите, и в службите, все още е шеф на КПКОНПИ, въпреки оставката. Ако бях на мястото на депутатите, Цацаров трябва всеки ден да е в НС и да дава отчет за всяко едно лице и цялата корупция, заляла страната. Цацаров не може да изчезне. Съдебна реформа и реформа на КПКОНПИ ще има тогава, когато лидерите на четирите партии в коалицията, излязат и открито заявят мнението си за Сотир Цацаров, Иван Гешев, корупцията… Не съм чул Слави Трифонов да го казва, Корнелия Нинова - също. Виждаме едно целенасочено забуксувано и целият репресивен апарат се въоръжава - и на прокуратурата, и на другите задкулисни играчи", посочи Бойко Атанасов.

 

По думите му НСлС в момента е израстък на главния прокурор, който няма изключителна компетентност. Там работят пенсионери по случаи, възложени с постановление на главния прокурор Иван Гешев, а случаите отлежават без резултати.

Бойко Атанасов: Прокуратурата реагира истерично. Очаквам да пречат (frognews.bg)