БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ СА ВИНОВНИ И ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА ГО ЗАБРАВЯМЕ

 

KKОт предаването на bTV “Тази сутрин“ научихме, че 71% от българите са на мнение, че Борисов е подал оставка, за да спаси себе си и ГЕРБ от недоволството на народа, а 29% смятат, че го е направил, за да спаси страната. Според проучването на "Медиана", ако сега бяха изборите, за ГЕРБ биха гласували 21,3%, а за БСП - 20,4%. Данните са към месец март 2013 г.

 

MED

 

По данни на "Галъп", ако изборите бяха днес, ГЕРБ печели 19,7% от гласовете, а БСП - 18,6%. Данните са към февруари. Според политолога Първан Симеонов властта ще бъде един горещ картоф, дори нежелана.

"ГЕРБ не загуби толкова, колкото се очакваше“, сподели политологът ...

71

В момента ситуацията прилича на политическа безизходица – и протестът се намира в отлив, и партиите се намират в положение, че не могат да управляват. Ако сега този протест се уталожи, при първата неравност утре ще се появи отново", категоричен бе политологът.

На този фон изпъква поредната нагла лъжа на самодържеца Борисов, че той прави нещо за България, за да я спаси. Стана кристално ясно, че той спасява себе си и отрочето си ГЕРБ с цел отново да вземе властта. Нагло, а ?!!

bURколаж: Владимир Дойчинов

Спомняте ли си какви ги говореше този Крали Бойко от Банкя ?

 

Бойко Борисов говореше за метеж, който го принудил да даде оставка, но за какъв метеж може да става дума, когато в европейска държава не можеш с пенсия или заплата да си платиш тока, топлата вода, студената вода и телефона и не ти остават пари за храна и лекарства ?! При такова управление на асфалтаджийте Народен съд трябваше да е неизбежен ... Съд , а не метеж ... Но и съд и метеж няма ?! Има планирано отстъпление на Борисов и ГЕРБ с цел от нови по-добри рубежи и вече без вина да се наместят за втори мандат и да опапат ония 12 млрд. евро които трябва да ни дадат от ЕС.

535538_584979048198706_4932354_n

Бойко мънкаше, че остава да управляване заради Доган и Станишев, но не остана... Избяга и се скри... Той се самоизтъкна фалшиво, че подава оставка, защото не можел да гледа кръв по полицейските коли.

 

Нека си спомним 14 януари 2009 г., когато по негова заповед като кмет на София бяха окървавени много млади хора, повече от тези през февруари 2013 г.

protest_14_01_09-12-300x242

 

Б.Б:“Работим в синхрон с протестите – Станишев ги биеше, ние се вслушваме…“

 

Да напомня, че Борисов по това време беше кмет на Столична община и отмени разрешението за митинга, което отвърза ръцете на полицията. Никой не разбра, че протестът се е превърнал в „незаконен“, тогава Борисов игра с полицията и главния секретар на МВР Павлин Димитров – разиграваше се сценарий за бомбена заплаха, в който кметът Борисов се включи – така той стана част от насилието. За награда Павлин Димитров след това стана зам.- министър на вътрешното министерство – човекът, който издаде заповедта полицията да тръгне срещу протестиращите – беше повишен по времето на ГЕРБ.“

Нека припомним и поговорката, денят си личи от сутринта …

Ако сутринта на кмета на София Бойко Борисов бе на 14 януари 2009 г. май е ясно и какъв е денят на това управление …

Както се казваше едно време: Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията …

Да не забравяме и думите на Бойко Борисов като шеф на „Ипон“ в навечерието на израстването му в кариерата като Главен секретар на МВР казани пред в.“168 часа“ :

Но аз все пак съм възпитаван в МВР до 1989 г. А тогава ни учиха, че ние сме ударният юмрук на… партията и държавата.“

И какво се прави моля с юмрук- гали се или се бие, а това става без кръв ли ?!

Такива са тезите на един виновен лъжец ...

Борисов е виновен, че разруши държавността и създаде самодържавието.

Кой съсредоточи всичката власт в ръцете на един човек. Кой с помощта на Фидосова и Цвинокио отне самостоятелността и независимостта на институциите, като Народното събрание, на съда, прокуратурата, медиите и на държавните служби ?!

Кой бе против партиите, кой бе против Народното събрание, кой бе против независимия съд, кой бе против независимите медии, кой сля всички видове власти в една – НЕГОВАТА ПОЧТИ АБСОЛЮТНА ВЛАСТ. НЕЩО КАТО НОВ СТАЛИН В БЪЛГАРИЯ ...

vinovni

Кой направи всичко това -Бойко Борисов и абсолютно подчиненият му ГЕРБ.

 

Днес предложенията на разни Янковци и пр. от улицата, която негодува, имат сходни идеи-да се разтурят партиите, да се обезсмисли парламентарното представителство, да се разтурят демократичните институции и да бъдат заместени от някакъв граждански контрол, който ще се осъществява от подобни калинки като онези на ГЕРБ, които докараха икономиката ни до крах ...

Този уж аполитичен избор не е между десни и леви, нито между сини и червени и гербави, а е в помощ на един едноличен режим на ген. л-т Бойко Борисов и една що годе изградена вече макар и уродлива демокрация. Това ще е истинският избор...

550284_568949129801698_993802352_n

Може би за 4 години правителството на Борисов спечели една-единствена битка като с много унижения и геноцид успя да наложи строга финансова дисциплина . Но е виновен, че изгуби при тази абсолютна власт всички останали – с монополите, с „Октопода“, с безработицата и бедността, с разпада в образованието и здравеопазването, с бюрокрацията и чиновническите привилегии. Големият грях на правителството на Борисов бе, че почти унищожи малкият и среден бизнес, не го освободи бизнеса от теглилата му съдадени изкуствено от чиновници, данъци, проверки, лицензи и т.н.

Никаква тактика и стратегия нямаше спрямо предприемачите, която да им помага.

Ето как се стигна до 800 000 безработни, до близо 50% българи живеещи в бедност, до липса на бъдеще за младите хора с почти 30% безработица ...

Забравихме ли тази вина, забравихме ли 5-та обгорели българи, десетките скочили от тераси и мостове, самообесени и саморазстреляни ?!

31027_517251651638113_1884806606_nколаж: Георги Динев

 

Това ли искат днес онези около 21 % гепаджии, които с помощта на идиотския Изборен кодекс и услугите на МВР, ЦИК, РИК и платени членове и председатели на СИК да стоварят като втори мандат върху скършените плещи на българсикия народ, който в робско мълчание отново е готов да го гърчат, крадат и унижават калинките на ГЕРБ от София до Бургас.

Ако това стане рискуваме отново по- масови и кървави протести да се зародят и начело на тях някой нов фюрер да изпълни „мечтите“ на българите за по-високи доходи, нормално здравеопазване и т.н. за един ден, месец или година, след която катастрофата ще е още по-страшна ...

Тези думи ги пиша защото онези около 31 %, които евентуално няма да гласуват ще поднесат на тепсия победата на най-виновният през последните 4 години политик Бойко Борисов и неговите политически калинки.

 

Нека не забравяме КОЙ НОСИ НАЙ-ГОЛЯМАТА ВИНА И ДА ГО ОНЕВИНЯВАМЕ С ПРИКАЗКАТА ОТ ВРЕМЕНАТА НА АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ, ЧЕ ВСИЧКИ СА МАСКАРИ ...

 

Eкип „Под лупа“

 П.П. Редакцията на "Под лупа" се извинява за  евентуално допуснати неточности и грешки. Засегнатите имат право на отговор.