Бойко рие срещу американски сенатори, на гърба му пада

Иво Инджев

Ако подозирах гербаджийските остриета, че не са тъпи, щях да кажа, че днес изиграха ход с поне две проекции в бъдещето. Но по-скоро го правят защото толкова си могат под “мъдрото ръководство” на “мъдреца от Банкя”. https://www.dnevnik.bg/bulgaria

Би било много конспиративно да заподозра партията на вожда на простите, че прави реклама на своя бивш заместник Цветан Цветанов и партията му “Републиканци за България”. За да я подостри като своя бъдеща патерица – в случай, че Цветанов направи с нея овчарски скок и прескочи парламентарната бариера на предстоящите парламентарни избори. 

Защо Борисов ще я рекламира, чрез изразените днес гербаджийски подозрения, че пълзяща като бебе преди прохождане ( според социолозите) под въпросната бариера чисто нова и неупотребявана досега на избори партия на Цветанов има мощта да формира мнение не другаде, а направо в американски Сенат?

Такова феноменално влияние в Америка не е постигнал никой българин. Дори и Георги Димитров, кумир на носталгиците по съветското ни минало, не е успял да трогне американските законодатели със своя Лайпцигски антифашизъм в качеството на “най-известия български политик”,  пред когото продължават да се прекланят следовниците на болшевизма у нас.

Да заемеш в това отношение публична (гербаджийска) позиция с обвинение, което звучи като невероятен комплимент, е настина тъпо. Освен ако не е гяволски хитро с цел да помогнеш на Цветанов все пак да се пребори за място на новородената му формация да бозае в новия парламент в изпълнение на някакъв пъклен план за обслужване на бившия му ментор Борисов. За да създадат заедно вероломно и отново поредно коалиционно мнозинство.

Само че такава “прозорливост” е прекалена за властта на простите. Тя обича директните послания и циничните лъжи от рода на самохвалството, че се била справяла едва ли не най-добре на света с китайската пандемия в държавата, която постави световен рекорд по смъртност, свързана с нея, в края на миналата година. А и сега се влачи тази Бойкова държава на опашката на народите и държавите във ваксинирането.

Да намекнеш прозрачно, че Цветанов е повлиял на американски сенатори да се изкажат негативно за ситуацията в България, е не просто промоция за “Републиканци за България”. Това е проява на неосъзнат едипов комплекс по отношение на родителя на кадровата политика в ГЕРБ, който я осъществяваше от самото раждане на партията в отсъствието на Бащицата, прекалено мързелив и неспособен, за да си пренасочва вниманието от мачлетата към презрени партийно-организационни дейности.  

Цветанов да почерпи. От ГЕРБ днес го на(д)градиха с бонус. Признаха го без да искат за толкова велик, влиятелен прямо самата Америка, колкото Борисов никога не е бил и няма да бъде в ролята на залязващ “евроатлантик”. 

Болшевиките никога не са мразили империалистите толкова яростно, колкото предателите в своите редици.  Напротив, със западна империалистическа помощ си купуват индустриализацията и милитаризацията на страната си. Но никога не са правили “идеологически компромиси” с  вътрешните врагове.

Не казвайте, че (поне в този смисъл) от ГЕРБ не са болшевики.

Защо тогава направиха такъв комплимент на “предателя” Цветанов?

Не е от умност. Крушата не пада по-далеч от своето (родословно) дърво. Няма как от такъв родител, като Борисов, да се пръкнат отрочета, които рано или късно да не закъсат под “кривата круша”.

Имам усещането, че САЩ няма да премълчат такова профанизиране на сенаторското мнение за гербаджийската власт у нас, декларирано от страна на уязвените управляващи у нас “евроатлантици”. Защото тези паразити на евроатлантическата идея преминаха границата на нормалния тон в оспорването на онова, което американски сенатори наистина са казали.   

Бойко рие, на гъба му пада.