Борисов: Ако загубим изборите, минаваме в опозиция

Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде от хора, които са се доказали и имат успешна кариера. Това каза министър-председателят и председател на ГЕРБ Бойко Борисов във Варна на среща с младежите съпартийци.

 

„Президентските избори са състезание, въпросът е да се водят в рамките на правилата. Всеки трябва да заяви своята политика, а те излизат и казват: „Борисов не е прав.“ Нека да кажат как да стане, може да са прави и да го направим по техния начин“, обясни Бойко Борисов. Министър-председателят заяви, че вярва в инстинкта на българските граждани. „Ако загубим изборите за президент, трябва да питаме хората незабавно кой искат да ги управлява. Ако загубим изборите, няма да пусна ГЕРБ във властта, ще бъдем опозиция. Ние сега носим цялата отговорност, който говори за предсрочни избори да си направи сметката за последствията.

2017 г. ще мине под знака на подготовката за председателството ни на ЕС, което допълнително усложнява ситуацията“, каза Борисов. Той подчерта, че ГЕРБ е различна партия, с различни ценности. „Различно ни е усещането към хората – най-ценното на демокрацията е политическото състезание.

 

Относно АЕЦ „Белене“ министър-председателят заяви, че въпросът не е дали е изгодно или не. „Въпросът е кога ще извадим парите – да се бавим и да даваме 167 хил. на ден или да го платим веднага – и двата реактора. Без да ги платим, не можем да продължим в нито една посока, трябва да ги платим“, категоричен бе Борисов. Според него милиард и 300 хиляди, които трябва да плати България за двата реактора, биха били много полезни за довършването на АМ „Хемус“.

http://frognews.bg/