Борисов вече не крие, че мрази българите...

Борисов вече не крие, че мрази българите...„На фона на протестите изпъква направеното от правителството“ – така коментира премиерът Бойко Борисов продължаващите стачки на зърнопроизводители, железничари и националния протест срещу пенсионните промени.

„Ако не им харесва, че им правим пътища за по 100 милиона на ден, стотици километри пътища, да правят протести и да върнат тези, които са изпродали всичко” в типично свой стил отсече Борисов пред събралите се репортери.

Цветан Филев – председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите, прегърнат от Борисов, заяви: „Ние, тютюнопроизводителите сме доволни, защото към нас споразуменията се спазват, и знаеме, че е много трудно на премиера – не му завиждаме...”

Филев бе прекъснат от самия Борисов: „Помагаме и на тези, които гледат краставици, и на прасетата, и на птиците, на всичките помагаме. И на зърнопроизводителите – най-много помагаме...”

„Извинявам се, че ви прекъснах” – извини се прекъснатият от Борисов Филев.

„...имат за този период, предишния с 20 милиона повече, за цееееееелия помагаме – продължи Борисов.

„Протести има, защото Корнелия Нинова и Станишев ги подклаждат, но аз им се радвам на тези протести, на тези протести, защото на базата на тях може да изпъкне още повече това, което сме направили...”

Борисов коментира и друг факт: „Да си дадеш летището..., а София да ми задръстват с трактори милионери, аз считам, че не е правилно...”

Почивните дни преди Никулден донесоха на Борисов още едно ра­зочарование: той бе принуден да се оттегли от номинацията си за „Футболист на годината”, но поиска тази година, 2011 да е нулева за класацията! Т. е. за мен – няма, но и за други да няма награда!

Всъщност крайно време беше Борисов да направи това оттегляне, тъй като във фейсбук се появи предложение всички класации да започват от второ място и първото да се пази за българския премиер!

Жаждата да се прави на универсална личност и да разбира от всичко доведе Борисов до подобни неудобни ситуации, но дали ги разбра, или само се раздразни?

Какво са българите за премиера Бойко Борисов

– „...някакъв шум – като им предложат една година увеличение на годините за пенсия - излизат на протести да поскачат, а след това се радват и на 4 месеца повишаване...”!

„...ако се окаже в тази държава, че над 800 хил. инвалидни пенсии даваме, каква конкуренция ние ще бъдем на скандинавските страни, на Германия, Франция и на всички останали?” попита Борисов. Т. е. инвалидите пречат на пълноценната конкуренция на България спрямо скандинавските страни!?

„...Подписвам инвалид – много тежък – и той се нарежда на опашката и взима двойна пенсия...”

В това изявление на Борисов има няколко лъжи:

Всъщност „двойната” пенсия е една пенсия по избор и процент от инвалидната!

Що се отнася до броя на инвалидите, който неговото протеже Дянков повтаря като мантра – стана ясно, че вместо 800 000 били били четири пъти по-малко – 200 000!

Дали Дянков и Борисов ще се извинят на инвалидите за нападките! Едва ли, те не се извиняват,защото са убедени в своята непогрешимост.

Имам предложение: да предложа на Борисов да го заразят с вирусен хепатит при кръвопреливане, който се развива в годините в цироза – дали ще е в състояние да рита топката? По-скоро ще се влачи като пребито куче и ще бъде повече от непълноценен за работа...

А представял ли си е Борисов да катастрофира и загуби някой крайник – ще го проверяват на всеки три години – как ще му е на Борисов това разкарване и унижение в състояние на инвалидност?

Вече на всички в държавата е ясно, че българите са му хора, които го дразнят с високата си възраст, инвалидността си, с претенциите си за по-добър, достоен живот! И че за най-малкото започват да скачат?!

Ами да спре да се дразни и да му видим гърба тогава – лошо ли ще е, но кой пуска властта лесно?

И няма никаква нужда да ни плаши със Станишев и Доган – на тази страна е нужно експертно правителство, от хора, които разбират от ресора си, а не са поставени на високия министерски пост, за да слушат!

Често се питам - дали Борисов само се дразни, или направо ни мрази и затова ни се кара като на непослушни деца е въпрос на гледна точка.

Разбирам, че се кара на министрите си – щом го търпят  - да им се кара, но на гражданите, които в прилив на криворазбрана хуманност го избраха за премиер да се кара – това е повече от прекалено!

На 2 декември Борисов бе в БНТ по телефона и в тв 7 – на живо, следващите редове са поставени на тези негови интервюта!

Люба МАНОЛОВА

http://lubamanolova.info