Борисов дължи отговор. Не, че обществото не знае отговора, но е редно да го чуе *

Nikolay Slatinski

Поне според мен, оставката засяга този, който я е подал, ако той я е подал тогава, когато е бил морално и политически, индивидуално и обществено задължен и длъжен да я подаде. сиреч - веднага, незабавно, в същата минута, без увъртания.

 

Именно тогава оставката е смислен и осъзнат акт, който показва, че подалият оставката отлично разбира и напълно си дава сметка какво е направил и че това, което е направил прави оставането му на заеманата позиция невъзможно, неприемливо, непочтено и недопустимо.

 

Ако обаче много дни наред е демонстрирано откровено протакане, лицемерене, бавене, разиграване, опъване, шикалкавене, желание да се мине между капките, допускане, че може да се размине, пренебрежение към общественото мнение и не-разбиране какво се е случило и как обществото гледа на случилото се, то тогава оставката вече не засяга този, който я е подал, на него обществото отдавна му е подало оставката и точка.

В този случай оставката засяга само и единствено онзи, който е избрал подалия оставката, който му е "шапката", който му е "патрона", който е неговият ръководител, началник, вожд и учител!

 

И въпросът вече е само и единствено към Него. А този въпрос е - Защо не му поиска оставката тогава, когато трябваше, когато в нормалните държави се иска оставката?

А на този въпрос Той дължи отговор. Не, че обществото не знае отговора, но е редно да го чуе. За да разбере дали то и Той по един и същи начин оценяват поразиите, които подалият оставка е направил...
 

Фейсбук

* Заглавие на редакцията