Борисов иска контактна група, но този път за Радев и служебното правителство

Контактна група със съдействието на президента Румен Радев и служебното правителство за приемането на бюджета за догодина поиска лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Начело на такава, отново по инициатива на Борисовата партия, но този път за съставяне на кабинет с мандат на ГЕРБ, в момента са Соломон Паси и Росен Плевнелиев.

Двамата вече проведоха разговори с представителите на ГЕРБ и “Български възход”, а в понеделник предстои да се срещнат с ДПС. Останалите поканени партии - ПП, БСП и ДБ, отказаха. 

 

"Изборите минаха, но е много вероятно да се зададат нови. Тук искам да направите контактна група и с президента Радев, и със служебното правителство, защото един проектобюджет в такава обстановка неразчетен и незастанали ясно и служебното правителство зад него, както Бойко Василев каза снощи в "Панорама" - ще стане сватбарски бюджет. И вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензин, ако се вкара популистки бюджет наново", изтъкна Борисов.

 

От партията ще внесат 7 антикризисни мерки в Народното събрание, сред които компенсация на бизнеса за цената на тока, забрана за либерализация на битовите абонати на пазара на тока, намаление с 1 лв. на цената на горивата за литър, провеждането на открита процедура за дългосрочен договор за доставка на газ.

https://frognews.bg/novini/borisov-iska-druga-kontaktna-grupa-tozi-pat-r...