Борисов: Не бием ли, отиваме си, затова мислете много в неделя

Предизборна обиколка на премиера и двама министри с рязане на ленти в Благоевградско
 
Mediapool
 

"Мислете в неделя много, защото съм казал - не бием ли, си отиваме. Божа работа, както каже народът", обяви премиерът Бойко Борисов в сряда по време на посещение в Разлог.

 

След заседанието на правителството същата сутрин той замина на обиколка в Благоевградско, където преряза ленти на нова спортна зала, депо за отпадъци и санирани блокове, придружен от министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на околната среда Ивелина Василева.

Борисов коментира всички възможни теми.

 

"Неврокоп арена" в Гоце Делчев

 

Визитата започна с град Гоце Делчев, където кметът Владимир Москов от БСП управлява вече четвърти мандат. Социалистите заподозряха, че ГЕРБ умишлено използват направеното от Москов за агитация в полза на Цецка Цачева и неотдавна излязоха с декларация по този повод.

"Имаше проблем с изграждането на спортната зала, но говорихме с кмета и с депутатите и осигурихме финансиране за завършването й, за да имат младите хора повече възможности за свободното си време", каза Борисов при откриването.

 

Многофункционалната спортна зала "Неврокоп Арена" е комплекс с обща застроена площ от 3071 кв. м. Включва зала с 1100 места, подходяща за състезания и тренировки по хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис, хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители. За изграждането на спортното съоръжение държавата отпусна над 3.3 млн. лева, а от бюджета на общината са вложени 620 000 лв., съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Борисов припомни, че в сътрудничество с централната изпълнителна власт от няколко години в Гоце Делчев е изграден нов парк, оправени са и пътищата.

 

"Всичко това е възможно, защото има парламент, има правителство, има – колкото и да не се харесваме, някакво разбиране за стабилност", коментира премиерът.

 

Санирането "'ем се вдига цената на имота, 'ем става урбанизацията по-красива"

 

"С тая програма (за енергийна ефективност – бел. ред.) 'ем се вдига цената на имота, 'ем става урбанизацията по-красива, 'ем стават по-скъпи жилищата – за вас, 'ем данъците не се 'дигат – да напомня, защото местните власти правят данъците, а и няма как някой да дойде да ви изгони.", напомни Борисов на жителите на Гоце Делчев.

 

В града се санират 16 блока, в Благоевград са готови 22, а по програмата са подадени вече около 4000 нови заявления, отчете Борисов.

 

Той допълни, че правителството отделя средства и за останалите населени места от региона, за да усещат хората промяната. Даде пример с отпуснатите 300 000 лв. за спортна зала в Брезница и още 300 000 лв. за село Мусомища за отстраняване на проблеми с колектора. "Каквото е поискал кметът, всичко е направено", отчете премиерът.

Той каза още, че Данаилов и партията му саботират всичко, което правителството прави, след това обаче идвали на място и казвали "колко е хубаво".

http://kafene.net/

Коментар "Под лупа": Борисов, изборите не са мутренски битки, за да биете, а състезание за повече гласове, но нали сте "биещото сърце на партията" ...