Борисов: Разпоредил съм полицаите да минават по паркове и градини и да предупреждават и прибират хората

Разпоредил съм на здравния министър и на министъра на вътрешните работи полицаите да минават по паркове и градини и да предупреждават и прибират хората. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещение на цеха на "Интендантско обслужване" в Калофер, става ясно от видео, публикувано в профила му във Фейсбук. 

Министър-председателят е придружен от министъра на отбраната Красимир Каракачанов и главен комисар Николай Николов – директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ и председател на Логистично-координационния център към Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.  

Бойко Борисов посочи още, че Щабът обсъжда и мярка, с която магазините за хранителни стоки да работят сутрин от 05.00 до 08.00 часа да работят само за възрастни хора.  
„Да се проверяват в големите областни градове и колите: кой отива до работа, до магазин или до аптека“, допълни премиерът.

https://faktor.bg/bg/articles/borisov-razporedil-sam-politsaite-da-minavat-po-parkove-i-gradini-i-da-preduprezhdavat-i-pribirat-horata