Борисов се кръсти, че кандидатите ни не били като в САЩ

Прекръстете се, че българският народ няма такива президентски двойки като САЩ, това е голям късмет за нашата нация. С тези думи премиерът Бойко Борисов се обърна към кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и ген. Пламен Манушев днес при официалното откриване на кампанията им в столичната зала „Арена Армеец“.

Борисов не поясни кого визира – дали скандалния кандидат на републиканците в САЩ Доналд Тръмп, който вчера бе принуден публично да се извини за частен разговор, в който сипе похотливи вулгарности към жените или опонентката му Хилари Клинтън.

Поводът за думите му беше темата за кандидатурата на Пламен Орешарски, която той сам отвори пред множеството. По думите му дотам са стигнали с наглостта, „да ми приписват Пламен Орешарски“. „Сложил Орешарски да вземе да дърпа гласове… на кой? Кой нормален ще гласува за Орешарски? Как си я представяте тая работа?“, заяви Борисов и посочи, че не иска да го има в политиката „този“.

„Такива щети ни нанесе. Откъде накъде?“, попита Борисов.

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Борисов вкара в коментарите си и кандидата на БСП ген. Румен Радев, който вчера на среща със симпатизанти в град Брезово заяви, че като президент ще се застъпи за малките населени места, за икономиката, поминъка и сигурността в селата.

„С кой лост Радев ще оправи кметствата и кой нормален ще гласува за Орешарски“.

По повод критиките на лидера на БСП Корнелия Нинова Борисов заяви: „Това ли им е мъката, че държавата заработи? За кое ще ми каже, че съжалява предишният мандат?За кое свое действие на коалицията:че събориха банките? Сега стрестестовете минаха перфектно. Стабилна банкова система. На кое? Че ще им разплатиме далаверите по „Белене“ и „Мариците“? За кое страдат, за кое казват, че сега е лошо, а щяло да стане като при тях добро? За тая мърлява София, където беше, с гащите и сутиените пред кметството и на „Витошка“, каза Борисов. И изреди заслугите на управлението си за парковете, за Борисовата градина, за НДК, за третия лъч на софийското метро.

Според него на опозицията „много им се краде“ и посочи, че във фискалния резерв имаме 13 млрд. лв. „Много им се иска да нападнат“, каза Борисов. И на свой ред нападна: „Искам да видят дали ще се обединят пак и Радан и Корнелия и Карадайъ, и Първанов, само и само всички да сме слаби. Те не искат да има силни партии“.

Борите се за победа на първи тур! Да не ставам маймуна като Станишев

Каквото и да си говорим никога няма да ви обикнат нито тия от БСП, нито тия от ДСБ, нито пък ние тях, каза още Борисов пред симпатизантите.

Той коментира и изказването на Румен Радев, че Цецка Цачева е като „Бойко Борисов в пола и с очила“. „Все повече се убеждавам, че сме направили най-верния избор. Дали г-жа Цачева е Бойко Борисов в пола, аз пола не съм си слагал и не знам как изглеждам, мога да си сложа. Но да си генерал в пола е доста по-смешно“, отвърна Борисов на ген. Радев.

„На първия тур на президентските избори се състезават политическите партии. На втория тур се правят какви ли не коалиции. Ние трябва да сме първи на първия тур! Не че на втория няма да се борим, но на първия тур трябва да сме първи. В противен случай аз няма да ставам маймуна като Станишев, да ме бие някой на първи тур! Сиреч, борите се всички вие за победа. Ако не сме си заслужили победата – ще си тръгнем и да дойдат тези, които българите си изберат“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Догодина ще имате визи за Канада, после и за САЩ …

„Ако не сме си заслужили победата, ще се отдръпнем“, заяви премиерът. „Догодина ще имате визи за Канада, това автоматично ще доведе и до падане на визите за Щатите, работим в тази посока“, заяви още премиерът. Независимо, че вчера Европейската комисия не потвърди съобщената от неговата пресслужба новина, че в телефонен разговор канадският му колега Джъстин Трюдо е обещал поетапна отмяна на визите за българи от май 2017 г.

„51-вата пречиствателна станция в Шумен пуснахме вчера. Саниране на блокове – правим го на всички, независимо дали в блока живеят хора от БСП, от ДПС“, отбеляза още Борисов.

Към „армията“ на ГЕРБ

„Толерантността я оставям за вас ние вече няма да сме толерантни, защото те не отчетоха нашата толерантност“, обърна се премиера към присъстващите в залата симпатизанти.

„Когато паднахме миналият път (в началото на 2013 г., когато падна предният кабинет „Борисов“, б.р.), ни налетяха като стършели с манипулации и какви ли не лъжи. Ние им простихме. Те трябваше да бъдат гонени до край. Самозабравиха се и сега почват да кроят планове. Искам да им покажа залата – тя е една малка част от ГЕРБ, това е голяма армия, трябва да се внимава с нея“, заяви Борисов.

„Знам че много ви е криво, че спряхме контрабандата“, добави той.

Като армия окачестви присъстващите в пълната зала членове и симпатизанти и кандидатът за вицепремиер ген. Пламен Манушев. „За мене да съм в тандем със силната кандидатура на Цецка Цачева, истински професионалист, първата жена застанала на чело на НС и то два мандата, сигурен съм, че ще е първата жена президент на Република България. Когато влязох в тази зала, разбрах, че ще победим. Вие сте армията на ГЕРБ, която ще се изправи срещу останалите кандидатури и която ще защити стабилността на нашата държава“, каза той.

И добави няколко думи за службата си в армията. „Гордея се, че съм служил в Българската армия и съм наследник на една славна армия със славно минало, достойнството на българския войник се е градило с много труд и много кръв. Сърцето ми остава в армията. Като вицепрезидент няма да позволя корабът България да бъде потопен“.

Цачева обеща да работи за съдебна реформа и „единство на нацията“

Цецка Цачева и Пламен Манушев на откриването на кампанията. Снимка: БГНЕС

Цецка Цачева и Пламен Манушев на откриването на кампанията. Снимка: БГНЕС

България има нужда от стабилност, нацията от единство, обществото ни от върховенството на закона, заяви Цецка Цачева пред симпатизантите на ГЕРБ. Заяви, че ще работи за издигане на авторитета на държавните институции, те да бъдат достъпни и да работят в интерес на гражданите, „независимо къде живеят“.

„Убедена съм, че ще бъда президент на Република България най-малко по две причини – първо, защото в тази зала съм с 15 000 победители. Второ, защото заедно с вицеадмирал Манушев сме силен екип с разумни идеи за бъдещето на България“ заяви Цачева.

„Президентът е гарант на Конституцията, на правовата държава и на справедливостта, ще работа за съдебната реформа, ще настоявам за независим, справедлив и работещ български съд“, заяви още Цачева, чиято партия изигра водеща роля в бламирането на промените в Конституцията – първа стъпка от иначе одобрената по-рано от парламента стратегия за съдебна реформа.

„Ние няма да се впускаме в компроматни битки. Аз вярвам, че дебатът не трябва да се води с останалите кандидати и с анонимните тролове в интернет, дебатите ще водя с българския народ“, добави тя.

http://ureport.bg/