Борисов ще има съдбата на Тръмп. Времето на популистите отминава, но раздялата с тях ще бъде болезнена, мъчителна и продължителна.

 
 
Тръмп и Борисов имат общ корен - популизма и самохвалството, които създават паралелна реалност, която се се нагнетява чрез пропаганда и пиар. Тръмп спечели изборите, въпреки че ги загуби.
Борисов твърди че е несравним управленец, въпреки че сме на последно място по всички основни показатели на развитието и сигурността, включително здравната.
Според него сме на първо място в Европа по справяне на кризата. Според фактите сме на последно място по ваксинация, по едно време на първо по смъртност.
Няма шанс да излезем по напред, защото няма ваксини. От екрана ни заливат бодри заклинания на политици, които внушават че утре вдруги ден ще решим проблема с КОВИД-19 през ваксини. И громят Мангъровщината, в полза на Мутафчийстването, а то предмет за сравнение няма - ваксини няма, няма и да има, поне толкова че да има ефект върху епидемиологичната картина.
Въпреки пропагнадната ваксинации на проследяване на живо на всяка кутия с ваксини по сервилните медии, това е изкуствена тема. При най-идеалните за властта сценарии, повече от 10 процента от населението на могат да се ваксинират до края на годината. Тоест НУЛА ефект. Няма смисъл от пропаганда, ваксини няма. Ще си останем на последно място в Европа, дори сме под страни които са извън ЕС.
Вчера изнесох факти, че диверсификацията с природния газ също съществува само в паралелния свят на Борисов. Булгартрансгаз се опитаха вчера със задна дата да променят числата за внос на азерски газ, за да покажат че количества между 0,7 и 2,7 милиона кубически метра на ден от азерски газ влизат. Нищо че наетия капацитет на Неа Месемврия е само 1,3 мкм/ден, и знаят че внос на втечнен природен газ няма. Лъжат безочливо и отново по заповед на Борисов, защото отчаяно се нуждае от легендата за диверсификация, а то числата показват руският газ свещен, всеки друг на опашката.
Подменят числата и от Националния Статистически Институт - за да скрият спадове на БВП с двуцифрени числа и срив в икономиката. Защото зад тези числа се крие неразказната история на бедност, отчаяние, и управленски провал, за несъстояли се частни, но най-вече публични инвестции, несъстояла се помощ от държавата, които ще създадат силно негативен фон за проектиране на измислените управленски успехи точно преди изборите.
Не работят предприятията, дори сезонна заетост особена няма, за да генерират приходи за населениет. Местата и източниците на доходи се свиват, но остават и се разширяват местата, където давате пари - данъчните, комуналните услуги, избрани магазини, за сметка на моловете.
Крият данните за безработните, а техния брой до изборите също ще бие рекорди, но това е неудобна истина и техните медии я крият.
Огромни били успехите с еврофондовете, а истината е че успехът им се крепи върху неоспоримия и независимо одитиран факт за 38 процента усвояемост за последния 7 годишен период, а по отделни критични за развитието на страната програми е под 10 процента. Това ли наричат те успех?!
Самохвалят се с магистрали, инфраструктура, но колчем посегнете към фактите ще видите, че паметници на грандкорупцията - по-скъпа и по некачествена инфраструктура в ЕС няма.
Ето и затворения кръг на бедността и открадното бъдеще на българите - Те крадат, Вие нямате, Те лъжат, Вие страдате, Те се самохвалят, Вие живеете във вица, като няма локомотив и движение на "вагона", Борисовщината го клати, за си мислите, че се движим.
Борисов ще има съдбата на Тръмп. Времето на популистите отминава, но раздялата с тях ще бъде болезнена, мъчителна и продължителна.
Защото се раделяме с една илюзия, която ни държа в плен вече близо 20 години. Илюзията че има благодат без работа, има успех без риск, има демокрация без честни избори, има правосъдие без честни магистрати, има бъдеще без настояще, има колективна сигурност без освободени от целесъобразност и олигархичен плен служби за сигурност, има силни институции без реформи, има информираност без свободни и незасими медии.
Освобождаването от Борисовщината е най-значимото събитие в съвременната ни история и по значение може да се съизмери само с 1989 година. Без да се разделим с илюзиите си, да излезем от зоната на комфорта, на занижените очаквания към личната отговорност, борисовщината ще остане и след Борисов.
Не Борисов е виновен, че сме се купили продукта му от полицейщина и посредственост срещу илюзията за щастие, сигурност или удовлетореност.
Освобождението от този кошмар започва и завършва в съзнанието ни.
Не искате да ми манипулират от Техните медии, подкрепете своите - подкрепете www.alternativata.bg
Помнете - битката е за умовете и сърцата и докато не решим проблема с медиите, няма да можем да разрушим кулата на илюзиите.
 
Фейсбук