You are here

Боряна Димитрова: Евроизборите ще се превърнат във вот на недоверие или доверие към управляващата коалиция

Ако не стане нещо изключително, няма да има предсрочни избори, смята социологът от „Алфа рисърч”

 

Европейските избори ще са лакмусът за това, накъде вървят политическите настроения, заяви пред bTV Боряна Димитрова от „Алфа рисърч”. „Евровотът ще бъде тест и ще бъде превърнат в обществен вот на недоверие или на доверие към управляващата коалиция. Ако тя спечели тези избори, това означава, че ще се върви наесен към местни избори и смятам, че ще изкарат своя мандат”, подчерта Димитрова и прогнозира: Ако не стане нещо изключително, няма да има предсрочни избори."

По думите й, управляващата коалиция е с леко разклатени позиции. Усещането за нея не е за принципно разбирателство, а за разбирателство от седмица до седмица. Наблюдаваме това през целия летен период, изтъкна социологът.

Според проучването на „Алфа рисърч” единственият министър, който бележи успехи, е спортният министър Красен Кралев. Спрямо предишните месеци той има буквално взрив от одобрение. Това се дължи на трите световни първенства, които бяха организирани в България, отбеляза Боряна Димитрова.

Томислав Дончев остава с позитивен индекс и запазва мястото си, следват Екатерина Захариева и Лиляна Павлова. Скандалите между Патриотите се отразяват и на личния рейтинг на вицепремиера Красимир Каракачанов и той вече е на пета позиция. В края на класацията са Емил Караниколов и Цецка Цачева.

Всички институции от юни до септември вървят надолу в различни пропорции, каза още Боряна Димитрова. Когато има конфликт между институциите, никой не печели, категорична е тя.

С 2,5% се стопява разликата между ГЕРБ и БСП и тя изцяло се дължи на отслабените позиции на управляващите, а не на мобилизация на БСП.

Освен отслабените позиции на управляващите към този момент не се откроява някаква убедителна обществена алтернатива. Това, което се случва в управляващите, не прелива кредит на доверие към опозиционните партии, но създава една чувствителност и раздразнение в обществото и не знаем в следващите месеци тази симбиоза накъде ще тръгне, посочи Боряна Димитрова.

Ако управляващите спечелят еврозборите, ще се върви към местни и ще изкарат мандата

www.faktor.bg

Коментар "Под лупа" : Ако изборите решаваха нещо щяха да ги закрият, но изборите са илюзията предлагана от богатите на тези, които нямат пари, от онези купили си власт, правосъдие и медии на онези, които имат само проблеми ... С 1.3 млн. МЪРТВИ ДУШИ, с ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ПАРТИЙНИ СУБСИДИИ, с ПРАСЕШКИ МЕДИИ и СЛУГИНАЖ КЪМ СВЕТОВНИТЕ ГОСПОДАРИ - КОЯ ПАРТИЯ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ БОГАТАТА ГЕРБ ИЛИ ДРУГА ?!!