БСП за Симеонов: Недопустимо е да се прави опит за контрол върху медиите

БСП категорични - недопустимо е да се прави опит за налагане на контрол върху медийната среда. Изказването на опозицията е по повод обвиненията от страна на Валери Симеонов, който замеси имената на двама журналисти от bTV с корупция.

От трибуната БСП обявиха, че никой управляващ не може да накърнява свободата на словото, защото това е нарушение на конституцията. И че констатирането на престъпление е работа на съда. А коренът на корупцията е във властта, а не в медиите, заяви социалистът Антон Кутев.

 

„Обвинения за корупция на публични личности, каквито са едни от най-популярните журналисти в България, трябва да бъдат надлежно доказвани преди да бъдат отправяни, защото в противен случай се превръщат в клевета. Натискът над българските журналисти е многоспектърен, пъстър и често вулгарен, за засилване на ефекта. Изключвахте им микрофоните, наричахте ги мисирки, ако не помагаше друго, близки до властта овладяваха цели медии“, каза още Кутев от трибуната.

 

“Това е част от мащабната битка срещу престъпното организиране и провеждане на хазартните игри в България. Хазарта на г-н Божков винаги е бил под закрилата на БСП“, контрира Симеонов.

 

На въпроса какви доказателства има за отправените обвинения в корупция той каза:

 

„Това не е моя работа, това е работа на прокуратурата. И аз призовавам прокуратурата да предприеме действия за установяване на престъпно деяние. Това което съм чул и съм научил, е единствено и само от студиото на bTV“.

https://frognews.bg/novini/bsp-simeonov-nedopustimo-pravi-opit-kontrol-varhu-mediite.html