БСП, които предлагаха Пеевски за шеф на ДАНС, го обявиха за следствие на модела на ГЕРБ

https://tribune.bg/bg/politika/bsp-koito-predlagaha-peevski-za-shef-na-d...

"Пеевски и Божков са следствие, причината за този модел е другаде. Трябва да се извадят на показ управляващите политици, които създадоха модела, и да понесат политическата отговорност за 10-те години управление на ГЕРБ". Това заяви пред БНР лидерката на БСП Корнелия Нинова.

По думите ѝ БСП са посочвали не веднъж, че ДПС е било партньор в управлението на ГЕРБ. Нинова категорично отхвърли определението на БСП като партия на статуквото.

"Широкото ляво обединение ще донесе резултат на изборите. Налице са фактори, за да успеем на предстоящите избори", заяви лидерката на социалистите.

Мнението на Нинова за служебното правителство е, че се справя "много добре" с ревизията на управлението на ГЕРБ.

Според нея трябва да има повече усилия по втората задача на служебния кабинет - организирането на честни избори, посочвайки проблема с осигуряването на машини за вота на 11 юли. 

Коментар "Под лупа" :

 

„Въпросът, на който и аз имам право, е кой (кои) и защо не позволиха да стана Председател на ДАНС. Мое е правото преди всички да дам ясния и неудобен отговор на този въпрос. Това е „здравият” и инкриминиран съюз между контрабандата, корупцията и властта на политици, които, вместо да се борят срещу криминалните схеми в икономиката, решиха да ги подчинят на себе си и партийния си интерес. Т.е. да се сраснат с престъпността и корупцията органически и навеки... И вендетата с мен започна. Логиката ми е необорима и проверима. Коя е моята вина? Аз съм на 33 години и съм успял. Това престъпление ли е? ... Къде е моето задкулисие? Кои са неговите измерения? Настоявам за уточнение с конкретика. Нали задкулисието е порокът на властта? Кои бяха мъжете на и във властта довчера, защото няма как задкулисието да се е пръкнало ведно с предложението да бъда избран за председател на ДАНС?” (из изявление на Делян Пеевски)
Странни въпроси. Би трябвало да са риторочни. Та той самият знае най-добре отговорите юли им. И цената им. Успял човек е – във всичко. И с всички.
- Делян Пеевски водеше Моника Йосифова (съпругата на Станишев) при Бойко Борисов, докато той беше министър-председател. – това каза Яне Янев в интервю за агенция ПИК в отговор на въпроса каква е връзката между съпругата на лидера на БСП и бившия премиер. – Казвам го директно. Те имат бизнес връзка и то отдавна".
Crigor Lilov