БСП къде издухаха милиардите?

БСП къде издухаха милиардите? Българската социалистическа партия щяла да взима заем в размер на 2 млн. лева от банка. Парите й трябват за изборите. БСП уж отказали даренията за тази кампания, искат да се правят на „чиста паница“ и затова се наложило да вземат пари от банка. Смешна работа, при положение,че социалистическата партия е създала, откърмила и отгледала няколко десетки милионера. Като почнем от надпартийните, които днес плащат и командват всички партийни централи, преминем през милионерите, родени от БСП и сменили боята си през годините, и стигнем до партийните милионери, които по данни на българските медии са 49. Четиридесет и девет официално известни червени милионери. Кой знае колко са скритите лимонки? Инфантилно, гротескно, живи да ги ожалиш, горките червени чорбаджии. Няма ли кой да каже на Станишев и компания,че с тази сополива история няма да постигнат нищо друго освен отвращение. Демагогия, лицемерие, лъжа, това се вижда дори от твърдия електорат на БСП. Хора,които винаги са гласували с червена бюлетина, си признават-ние сме от БСП, но ще гласуваме за човек, който е доказал с делата си, че работи, че го е грижа за нас. Не ни интересува от коя партия е. Знам, че червените очила пречат на партийните вождове да видят реалността, но народът вече не им вярва на обещанията, защото 50 години се е наслушал на техните локуми, за които се сещат само преди избори. Така мислят хората, а какво се върти в главите на червените чорбаджии, никой не знае. Имам конкретно предложение към другарите вождове. Сменете си мисленето или поне съветниците, признайте си, че не сте никакви другари, а господа. Престанете да наричате БСП лява партия. Пропастта между свръхбогатите партийни олигарси и унизително бедните редови членове е крещяща. Назовете се с истинските си имена, не се срамувайте. И ще видите, с изчезването на шизофренията всичко ще си дойде на мястото. Ще се успокоите, ще престанете да се правите на учудени, как така хората не ви искат. Борете се със себе си, не с другите партии, които създадохте, те също не струват.

Истината е, че точно вие създадохте огромната пропаст между червените олигарси, преяждащи с власт и пари и червените бабички, които едва свързват двата края. Тези, които най-много копаха навремето на къра, точно тях, за благодарност, вие закопахте в мизерия и обрекохте старините им на нищета.

Затова сега най-добре е преди да гласувате, да се вгледате в очите на децата си и да се запитате: заслужават ли това, което аз сега ще им причиня?

Тома ТОМОВ