БСП не знае накъде

Николай Флоров

«Читайте, завидуйте – я гражданин Советского союза!»  Защо, читателю,  ви досаждам с тоя цитат от Маяковски? Ами много просто: защото Партията още не знае на Съветския съюз ли е гражданка или на България!

Какво трябва да направи БСП, за да спечели своето място в живота на нацията?

Много просто – да си признае , че може и да губи, защото е грешна както всички останали.  

Да изрита всички ченгета и  генералски десарски отрепки от членския си състав.

 Да даде публично обяснение защо не поиска обратно завлечените от сталинска Русия архиви на окупирана България.

 Да поиска извинение от руското правителство за унизителното завличане на българското правителство в Москва от окупационните власти в 1944.

 Да заклейми публично насилствената разправа с всички политически опоненти по времето на Вълко Червенков и Антон Югов и системата на концентрационни лагери, установена в страната по модела на Сталин и Хитлер. След това да се извини на българите за огромното зло, на което ги е подложила.

Ръководството на партията да премине интензивен курс по домашно възпитание и обществена етика, след което да проведе активна образователна политика сред членовете си за въвеждане на толерантност и уважение. Да знаеш повече никога не е късно!

 Да се състави обществен комитет, който да следи за генетичната склонност на партията към периодични  изблици на насилие – революционно, идеологично или каквото и да е друго.

 Да скъса всички връзки с руската мафия и нейния нео-сталински елит.

Това далеч не е всичко, когато всички знаят нейната страст към конспиративност, избиваща често в гангстеризъм. А ако още не знае на кой бог да служи, да си наеме стратег, който да им изработи партийна програма. Без такава програма нейното бъдеще ще се колебае винаги между заветните четири процента  и процента на хомосексуалистите.

 И при двата случая процентите отговарят напълно на стара индийска поговорка, според която злото никога не бива да се унищожава напълно, но да се държи до минимум  – само така може да се оценява доброто.

https://kafeneto.wordpress.com/